DIVLJAČKI NAPAD / Medicinska sestra koju je napao liječnik za RTL: 'Mislila sam da sam gotova. Kad se zamislim tamo, ugledam njega'

U pomoć su joj priskočili roditelji iz čekaonice. Liječnička pomoć joj je pružena u KB Dubravi iz koje poručuju da ne postoji pravna osnova za izricanjem radno-pravnih sankcija napadaču

19.10.2022.
19:18
VOYO logo

Slomljena ruka nakon divljačkog napada i niza prijetnji. Medicinsku sestru s 35 godina radnog staža ozlijedio je kolega - liječnik.

"Uhvatio me za za vrat i bacio na pod. Ja sam pala na leđa, udarila s leđima glavom i vjerojatno s rukom u tom momentu kako sam pala. Ja sam mislila da sam gotova. Taj bijes i taj način skoka na mene, prema meni, onako s obadvije ruke ispružene za vrat. Ja sam mislila gotovo", kaže Renata Brkić, napadnuta medicinska sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je nazvala supruga, a on policiju. Fotografije s hitnog prijema pokazuju vidljive tragove gušenja. Sve je započelo ranije tog dana kada je u ordinaciju stigla supruga nasilnog liječnika i tražila ispričnicu za sina.

"Ja sam imala druge pacijente, ali bez obzira na to, ona je tamo vikala. Samo sam joj rekla dobro, morate malo pričekati kod liječnice, da vidimo što je bilo s djetetom, da vidimo koje datume trebate, na to je ona izišla iz ordinacije. I rekla sam joj nije istina da nismo dostupni jer stoji unutra kod mog stola", prepričava Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Specijalizant radiologije u KB Dubrava /

Liječnik brutalno napao medicinsku sestru zbog ispričnice: 'Sve se događalo pred našim pacijentima'

Image
Specijalizant radiologije u KB Dubrava /

Liječnik brutalno napao medicinsku sestru zbog ispričnice: 'Sve se događalo pred našim pacijentima'

Pred kraj radnog vremena došla je ponovno, ali sa sinom i suprugom. U čekaonici je bilo 10-ak pacijenata. Vrata su bila zaključana.

"Netko je luđački sjeo na zvono. Ja sam završila i ispratila mamu van i pitala što je bilo, na to je gospodin Kedžo počeo galamatiti, vikati, derat se, vrijeđati. Ja sam samo njemu rekla nemojte se tako derati i vikati na mene i tako razgovarati. Na to je on rekao hoćeš da ti zavrnem vrat i skočio na mene", dodaje Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomoć su joj priskočili roditelji iz čekaonice. Liječnička pomoć joj je pružena u KB Dubravi iz koje poručuju da ne postoji pravna osnova za izricanjem radno-pravnih sankcija napadaču.

Liječnik koji je fizički nasrnuo na medicinsku sestru, nije zaposlenik Kliničke bolnice Dubrava. Ovdje je na specijalizaciju stigao iz kninske bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko kninske bolnice pokušali smo stupiti u kontakt s liječnikom, ali odgovara nema. Nasilje osuđuju i Udruga bolničkih liječnika i Hrvatska liječnička komora.

"Povjerenstvo za etiku i medicinsku deontologiju pokrenut će postupanje protiv liječnika koji je napao medicinsku sestru te zatražiti potrebnu dokumentaciju", poručuju iz HLK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđena Renata razmišlja o tužbi.

"Ja vjerujem da hoću. Nisam još 100 % sigurna, nisam ni odlučila, ali vjerujem da hoću. Ovom treba stati na kraj. Ne radi mene same, nego radi cijelog zdravstva. Kad se zamislim da dođem tamo i otvorim vrata, ugledam njega. Razumijete, ne mogu uopće sad o tome razmišljati", kazuje napadnuta medicinska sestra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 89 posto medicinskih sestara doživjelo je neki oblik nasilja na radnom mjestu. Za napad na zdravstvenog radnika propisuje se kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo