krađa novca / 'Meni je rečeno da ako ključ traži netko iz Uprave krim policije da ga dam i ništa ne ispitujem'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Svjedokinja u slučaju Dolački je kazala da su zbog sefa dolazili iz Uprave krim policije 6.i 8. travnja 2016. te 21. lipnja

28.11.2018.
16:08
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Željka Dolačkog, bivšeg šefa Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, tereti se za nestanak više od dva kilograma zlata, vrijednog nešto više od pola milijuna kuna, 290.000 eura i 640.000 kuna. Novac i zlato nestali su prije više od dvije godine iz sefa u sjedištu krim policije u Heinzelovoj.

Voditeljica Službe krim evidencija Ivana Galović u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu kazala je da je sef bio u uredu, zatim u corpori, mjesto za pohranu dokaza od kojeg je ona imala ključ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo upisnik u koji se upisivalo tko je i kada uzeo ključ i u koje vrijeme ga je uzeo i vratio. Prije toga bi svatko tko bi trebao ići u corporu ispunio zahtjev kojeg je potpisivao načelnik i tek kad bi to ispunio dobio bi ključ. Ali, za konkretan predmet Dolačkog meni je rečeno da ako ključ traži netko iz Uprave krim policije da ga dam i da ništa ne ispitujem zbog toga što smo mi bili isključeni iz rada na tom slučaju", kazala je svjedokinja.

'Iz Uprave krim policije su ulazili bez zahtjeva'

Kako piše Večernji list, svjedokinja je kazala da su zbog sefa dolazili iz Uprave krim policije 6.i 8. travnja 2016. te 21. lipnja. Oko tog datuma bilo je dosta rasprave u sudnici jer je svjedokinja u upisnik navela da su u corporu taj dan došli Niko Haban iz PNUSKOK-a, Slobodan Šašić, zamjenik ravnateljice USKOK-a, koji zastupa optužnicu, i djelatnici Centra za vještačenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz Uprave krim policije su ulazili bez zahtjeva. Nisam evidentirala koja je djelatnica Centra ušla u corporu jer je s njom išao Niko Haban iz PNUSKOK-a, već samo tko je uzeo ključ i vratio ga i u koje vrijeme", kazala je.

Na pitanje sutkinje znači li to da nije imala evidenciju oduzetih predmeta te da nitko nije nadzirao policajce koji su bili u corpori, svjedokinja je ponovila da je samo vodila evidenciju tko je uzimao i vratio ključ i ulazio u corporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se evidentiralo, osim u slučaju predmeta Dolački kad smo imali naputak da ništa ne pitamo i tražimo zahtjev. Što se tiče oduzetih predmeta njih se pretpostavljam vodilo uz svaki predmet", odgovorila je svjedokinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo