Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
USKOK provodi istragu

Mobiteli i nekoliko vrsta droge prošli su u šibenski zatvor: Istražili smo kako zatvorenici dolaze do zabranj...

Tamo gdje nema pasa, paketići droge najčešće se unose ušiveni u odjeću

Željka Miša/ 28.1.2022. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kuhar u šibenskom zatvoru iskoristio je svoj položaj i ovlast i jednom zatvoreniku unosio mobitele, hašiš i kokain u zamjenu za novac. On je pak drogu i mobitele dalje preprodavao.

"Radi se o šestorici okrivljenika od kojih se jednom stavlja na teret kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, radi se o zaposleniku zatvora u Šibeniku", kazao je Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Drogu i mobitele nabavljao je od četvorice drugih osumnjičenika, a tako je zaradio 10 tisuća i 200 kuna. U Sindikatu pravosudne policije kažu to je velik problem već godinama.

Image
podignuta optužnica

Kuhar u zatvoru krijumčario drogu i mobitele koje je davao zatvorenicima, USKOK objavio koliko je zaradio

"Poštom dolaze paketi koji se pregledaju detaljno, prolaze kroz metal detektore, imamo pse posuđene od policije za detekciju droge, znači pregleda se. Jedini način po meni je ulazak da netko unese to", tvrdi Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

To netko su upravo zaposlenici. Tamo gdje nema pasa, paketići droge najčešće se unose ušiveni u odjeću. Iz Sindikata kažu, pravosudnih policajaca nema dovoljno da bi sve kontrolirali, a i potplaćeni su, pa se razvio i biznis posuđivanja novca od zatvorenika.

"Znamo da imamo kalibar osoba koje su u zatvoru koje imaju novaca i kako ću u nevolji čovjek ne razmišlja. Posudi novce i vi kad ste posudili novce ulazite u začarani krug jer vi taj novac morate vratit. Onda vam se ide ako vam posudim novce moraš mi donijet mobitel, posudim ovo moraš mi ono", rekao je Jelenko Krešo, zamjenik predsjednika Sindikata pravosudne policije.

Običan mobitel može se nabaviti po cijeni od 500 eura na više. Prije nekoliko godina cijena je bila i nekoliko puta veća, što govori da se potražnja povećala. Gospođa kojoj ćemo zaštititi identitet u posjetu sinu u Remetinec i Lepoglavu išla je sedam godina.

Upravo se čita

"Po meni nemoguće ak nemate nekoga od službenika ne znam kak bi unesli i šibicu. Jer je staklo ispred vi ne možete ni ceduljicu, apsolutno ništa", ispričala je majke zatvorenika. Kaže, može se ako imate vezu i novca.

Nedavno je otkriveno i da je upravo preko učitelja za stolare majka glavnog osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića, u Lepoglavu sinu i njegovim prijateljima slala mobitele, steroide, sredstva za smirenje i CD-e s porno filmovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Željka Miša/ 28.1.2022. u 21:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba