gorani su ogorčeni / Mrkopalj pod opsadom migranata! Načelnik prozvao Božinovića: 'Lako je iz metropole govoriti o sigurnosti'

Načelnik Brozović kaže kako je Mrkopalj najugroženiji jer ih migranti opsjedaju već dvije godine, a tome se ne vidi kraj

28.11.2019.
21:29
VOYO logo

Kada je u šumi nedaleko od Mrkoplja u srijedu pao mrak, u policijske je ruke pala grupa migranata. Jedan je pružao otpor i propucan je. 

„Radi se o tome da je osoba pružala aktivan otpor u namjeri sprečavanja policijskog službenika i svojim djelovanjem prouzročila opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, a sve okolnosti ćemo znati nakon što se provede konkretan postupak“, kazala je Ankica Kolić,  glasnogovornica PU primorsko-goranske. Odmah je prevezen u sušačku bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

„Pacijent je jučer zaprimljen, operiran, stabilno je i van životne opasnosti/blic/ Zaprimljen je sa ozljedom prostrijelna rana desnog ramena, meka tkiva, nije ništa drugo zahvaćeno“, otkrio je za RTL Danas Grgo Martinović, liječnik BC-a Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ne objašnjava detalje kako je došlo do ovog propucavanja. Ništa spretnije policija nije objasnila ni propucavanje migranta na Zlobinu prije 12 dana. Liječnici nam pak za njega kažu kako je iz šok sobe prebačen na odjel i stabilno je. Gorani više ne suosjećaju s migrantima. 

„To bi trebala država riješiti, vojsku ili policiju poslati jer drugačije neće biti ništa od toga“, smatra Vitomir Brozović iz Mrkoplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik općine u kojoj je sinoć došlo do incidenta kaže kako je Mrkopalj najugroženiji jer ih migranti opsjedaju već dvije godine, a tome se ne vidi kraj. Ogorčeno dodaje kako su uzalud pozivali ministra policije. 

„Neki dan sam čuo izjavu jednog sindikalnog povjerenika policije koji je rekao da je to trenutno jedan od najgorih ministara kojeg je imao MUP i ne mogu da se ne složim s time. Policajci na terenu rade dobar posao, ali treba njih razumjeti, oni su na terenu 24 sata. Jesu li oni dovoljno motivirani to ne znam, sumnjam, ali da to možete fizički i psihički izdržati, mislim da ne. Lako je pametovati iz metropole, sigurnost i povjerenje - moš mislit“, kaže Josip Brozović (Unija Kvarnera), načelnik Općine Mrkopalj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorani strahuju da je policajaca premalo i da su premoreni, a prava zima s kojom će problem migranata eskalirati tek kuca na vrata.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo