užas... / Na kupalištu u Varaždinu utopio se mladić. Nažalost, nije ovo jedini slučaj utapanja

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Iako je sezona kupanja u bazenu, moru ili rijeci tek krenula, sličnih slučajeva već je bilo diljem zemlje...

2.7.2022.
19:36
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Bilo je 8 navečer, na kupalištu je bio s prijateljima. Vjerojatno se krenuo ohladiti u vodu, ali sve je bila kriva procjena i mladić se utopio.

Na teren su izašli i hitna i vatrogasci. Pokušali su ga oživjeti, međutim - bezuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o mjestu gdje nije uređeno kupalište. Kao neplivač ušao je u jezero i potonuo. Prijatelji su ga izvadili vani i pokušali spasiti. Onda su zvali hitnu medicinsku pomoć. Nakon reanimacije nastupila je smrt", objašnjava Matko Murić, policijski službenik za odnose s javnošću.

Radi se mladom sportašu. Dok se nogometni klubovi za koje je igrao opraštaju od prijatelja, njegovo društvo s kojima je bio svjedoči da nije znao plivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio na kojem su se kupali bio je izvan gradskog, uređenog kupališta. Tamo spasioca nema i naglo je velika dubina. Nažalost, nije ovo jedini slučaj utapanja.

U dva tjedna utopila su se dva maloljetnika - jedan na moru, drugi u rijeci…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na karlovačkom gradskom kupalištu prije 3 dana u 8 sati ujutro utopila se 70-godišnjakinja, potvrdila nam je policija. A baš na tom kupalištu situaciju svaki dan nadziru spasioci.

"Čim se to dogodilo naši dečki su skočili u vodu i izvukli su osobu iz vode. Mi smo tu od 2010-e godine i ovo nam je prva takva situacija, prvi put da je osoba izgubila život", objašnjava Dino Babić, voditelj spasilačke postaje Karlovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je bi li, da su bili tu i ranije, uspjeli spasiti gospođu, jer u ovakvim situacijama najvažnije procijeniti vlastito tijelo i paziti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo