TRAGEDIJA U ATJ LUČKO / Na obuci pozlilo još trojici specijalaca? Božinović za sutra sazvao konferenciju za medije

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, liječnici su u krvi preminuloga navodno pronašli veće količine efedrina, stimulativnog sredstva koje se, između ostalog, koristi za postizanje bolje mišićne definicije

6.9.2022.
21:02
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prvog dana obuke specijalaca Antiterorističke jedinice Lučko 30-godišnji kandidat za pripadnika te elitne jedinice srušio se na kondicijskom treningu i umro danas u bolnici. Pozlilo je i njegovom kolegi, on je i dalje hospitaliziran na zagrebačkom Svetom Duhu.

Uzrok smrti utvrdit će obdukcija. Iz MUP-a poručuju - riječ je o uobičajenim pripremama koje su provodili za 29 svojih pripadnika. Održava se prilikom svakog prijema novih članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako neslužbeno doznaje portal Ni Zagorje malo iz visokih izvora u MUP-u, svi su koji su pristupili kondicijskom treningu su prošli liječnički pregled A kategorije i bili su potpuno zdravi. Prošli su tjedan zadužili odoru, a u ponedjeljak im je bio prvi dan cjelodnevne obuke.

"Bio je to redovni trening, popodnevno trčanje na nasipu. Kolegi je pozlilo, mislili smo da je kolabirao ili dehidrirao. Odvezla ga je Hitna, nažalost, noćas oko tri je preminuo. Do nalaza obdukcije nećemo znati uzrok", rekao je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
tragedija na obuci /

Preminuli specijalac bio je otac dvoje malodobne djece. Sindikat policije izrazio sućut

Image
tragedija na obuci /

Preminuli specijalac bio je otac dvoje malodobne djece. Sindikat policije izrazio sućut

No, preminuli mladić, koji je u ATJ došao iz Interventne jedinice policije Zagreb, nije jedini kojem je pozlilo. U bolnici je još jedan mladić, navodno u teškom stanju zbog otkazivanja bubrega, dok se još dvojica osjećaju loše, ali su izvan životne opasnosti, piše Ni Zagorje malo.

"Moguće je nekima već u samome početku ovo bio preveliki napor. Iako je preminuli kolega bio u vrhunskoj formi i na testiranju za ulazak u jedinicu bio među fizički najspremnijima, očito je imao nekih problema koji nisu bili vidljivi na liječničkom pregledu", govori izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Zagorje malo javlja i da su, prema neslužbenim informacijama, liječnici u krvi preminuloga navodno pronašli veće količine efedrina, stimulativnog sredstva koje se, između ostalog, koristi za postizanje bolje mišićne definicije. Kako navode proizvođači, efedrin ima i brojne neželjene učinke. Među njima su tremor ruku, znojenje, ubrzani rad srca, povišen krvni tlak, vrtoglavica, osjećaj unutarnjeg nemira.

Preminuli policajac otac je dvoje djece i sin je bivšeg specijalca, voditelja ronioca u ATJ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Davor Božinović sazvao je za sutra ujutro presicu na kojoj će govoriti o tragediji. Uz njega će se javnosti obratiti i glavni ravnatelj policije Nikola Milina te zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo