obiteljsko nasilje

Nasilna majka tukla djecu i muža: Pijana dijete pred školom ispljuskala i vukla u auto

Pijana je verbalno i fizički napadala njih i svog supruga i djecu

Image
Foto: Shutterstock
RTL Vijesti/ 22.4.2022. u 21:39

Protiv majke sa splitskog područja podignuta je optužnica jer je pijana fizički napadala supruga i njihovo troje djece od kojih najstarije ima samo deset godina. Pola godine zlostavljanja kulminiralo je izgredom pred osnovnom školom najstarijeg djeteta, majka mu je tom prilikom nanijela lakše tjelesne ozljede.

Djeca su nakon toga žurnom mjerom oduzeta od roditelja i povjerena na brigu najbližem članu obitelji dok traje kazneni postupak. Općinsko državno odvjetništvo iz Splita, tereti majku, koja je u 30-tim godinama, da je tijekom druge polovine prošle godine učestalo ispred djece konzumirala alkohol, piše Slobodna Dalmacija.

Image
PU SPLITSKO-DALMATINSKA

Uhićen obiteljski nasilnik na području Splita: U kući je držao automatsku pušku i streljivo

Image
PU SPLITSKO-DALMATINSKA

Uhićen obiteljski nasilnik na području Splita: U kući je držao automatsku pušku i streljivo

Pijana je verbalno i fizički napadala njih i svog supruga, njihovog oca. Udarala ga je po glavi i tijelu, zbog čega su djeca bježala u sobu, a u dva navrata ga je gađala kamenjem, navodi se u optužnici.

Djecu je vrijeđala govoreći im da će ih poslati u popravni dom i da će ih “srediti”, ako ocu kažu što im radi. Tukla ih je šakama po glavi i tijelu te nije vodila brigu o njima. Zapostavila je njihovu higijenu, zbog čega su djeca bila prljava i nosila prljavu i poderanu odjeću.

Procijenjeno je kako majka pokazuje vrlo nisku toleranciju frustracije i nizak prag za očitovanje agresije. Napravljena je i socijalna anamneza obitelji po nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Osim djelomično uvjetne kazne, državno odvjetništvo traži od suda da naloži optuženoj plaćanje troškova postupka od 4.500 kuna. U navedeni iznos spadaju i troškovi vještačenja ozljeda djeteta te ostalih nalaza.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

RTL Vijesti/ 22.4.2022. u 21:39

Više s weba

Pročitajte još

Image
strašno!

VIDEO Pao s konja u trenutku formiranja alkarske povorke, završio u bolnici. Nastradao i jedan gledatelj

Više s weba