Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'znam maju, sreo sam je'

Nenad Periš: 'Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili...

'Ona je plakala i bila u emotivnom šoku, razbijena... Ne zna što je Matej od nje htio. Rekla mi je da se grozno osjeća'

Image
Foto: RTL
RTL Vijesti/ 20.1.2022. u 17:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem neumoljivo traje te je u Beogradu ušla u 21. dan potrage.

Otac mladića, Nenad Periš i dalje je u Beogradu u nadi da će saznati neke informacije o sinu, a evo što je rekao za Blic.rs.

„Teško mi je, kao i svakom roditelju. Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu“, kazao je.

„Tri tjedna su prošla, a ja nemam najvažniju informaciju: 'Gdje je Matej?', to me jedino interesira. Svjestan sam da je prošlo puno vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega - samo ću ga zagrliti“, dodaje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prokomentirao je i Matejeve poruke s njegovim prijateljima.

„Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su to večer mnogo pili, u što vjerujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike“, poručio je.

Matejevi prijatelji su Nenadu Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

„Prije nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Prijatelji su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su vidjeli da je ostavio jaknu“, kazao je Periš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog svega što se izdogađalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih prijatelja, ali i djevojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao nazvati 30. prosinca u 22.29h.

„Znam Maju, ona je sestra Matejevog prijatelja i kći moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila u emotivnom šoku, razbijena... Ne zna što je Matej od nje htio. Rekla mi je da se grozno osjeća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da ih je mogla negdje uputiti“, izjavio je Nenad za Blic.rs.

„Policija mi je rekla da mobitel može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog otoka i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primjer žene koja je u gotovo istim vremenskim uvjetima Savom plivala četiri sata i da su je našli živu. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman“, pojašnjava Periš.

Prema riječima nesretnog oca, sa sinom se čuo posljednji put 30. prosinca prošle godine oko 18 sati kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

„Dan nakon nestanka napisao sam mu poruku: "Matej, javi mi se, gdje si?". Ta poruka nikada mu nije isporučena. Često uzmem telefon na kojem piše da je posljednji put aktivan bio 30.12. u 23 sata“. objašnjava Periš.

Nenad Periš i dalje apelira na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. Zahvaljuje se srpskom Ministarstvu unutarnjih poslova na izuzetnom angažiranju i poručuje da ga jedino "istina zanima i ništa više".

RTL Vijesti/ 20.1.2022. u 17:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču