uhvaćen u prekršaju / Neodgovornost i volan ne idu zajedno: snimili vozača koji je s djetetom u krilu jurio Zagrebom

Image
Foto: Ilustracija / Thinkstock

S njima je u vozilu bila žena koja je, semafor prije skretanja, izašla s mjesta suvozača i sjela na stražnje sjedalo u automobilu. Kazna za počinjeni prekršaj iznosi svega 500 kuna

30.1.2018.
7:40
Ilustracija / Thinkstock
VOYO logo

U subotu oko 18 sati na Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu snimljen je vozač u prekršaju dok je vozio dijete u krilu. Naime, kako je svjedok pojasnio za 24sata, vozač je vozio Volkswagen Tiguan te je pokušao snimiti registraciju, ali čim je primijetio da ga se snima, naglo je usporio.

Prema njegovoj procjeni, vozaču u krilu je sjedio dječak u dobi od godinu i pol do dvije godine. Nadalje, s njima je u vozilu bila žena koja je, semafor prije skretanja, izašla s mjesta suvozača i sjela na stražnje sjedalo u automobilu. Zapamtio je da je vozač nosio naočale te da je star oko 45 do 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon kaže kako se djeca do 135 centimetara visine moraju voziti u posebnoj sigurnosnoj sjedalici (mogu i sprijeda uz obveznu deaktivaciju suvozačkog zračnog jastuka) ili na postolju. Kazna za počinjeni prekršaj iznosi svega 500 kuna. Inače, tijekom prošlog vikenda zagrebačka policija provodila je akciju Pojas, mobitel i dječje sjedalice. Utvrdili su 629 prekršaja, podsjeća 24sata.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo