ODVJETNIK BORISA MILOŠEVIĆA / Nobilo: 'Miloševića su navukli, radio je ono za što su ga izabrali njegovi birači'

Nobilo je rekao da se nada da će iskusni suci dobiti ovaj slučaj, a istaknuo je i da ni po čemu, osim po imenima uhićenih nije velik

26.10.2022.
19:21
VOYO logo

O dosad neviđenoj optužnici s bivšim članovima vlade RTL-ova Ivana Ivanda Rožić razgovarala je s Antom Nobilom, odvjetnikom Borisa Miloševića.

"Prvo moram pročitati optužnicu, ali pretpostavljam da je na temeljima onoga što je bilo na početku kako je istraga otvorena. Ako to bude tako, onda ću lomiti tvrdnju da je Boris Milošević potaknuo nekoga u Ministarstvu gospodarstva. Upravo je bilo obrnuto, iz Ministarstva gospodarstva su od njega zatražili da dostavi listu tvrtki u kojima su vlasnici manjinci. Što su ga tražili, on je napravio", rekao je Nobilo i dodao da su te osobe obuhvaćene istragom u svojstvu svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je tu jedna druga priča u njegovom slučaju, njega su na neki način navukli, nije bio predviđen da pripadnici manjina bilo što dobiju. Napravili su natječaj za manjine, a na kraju manjinci nisu dobili ništa. Navukli su ga, Ana Nimac, ona mu je rekla da dostavi imena tvrtki da bi vidjeli koji su to manjinci kada nitko od manjinaca nije dobio. Ni na koji način nije bio involviran, radio je ono za što su ga izabrali njegovi birači", kazao je Nobilo.

Na pitanje misli li da će ovo biti jedan od slučajeva koji će trajati godinama, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Četiri asa /

Optuženi ministri najavili aktivnu obranu! Nitko se ne osjeća krivim, a oporba zaziva pad Vlade

Image
Četiri asa /

Optuženi ministri najavili aktivnu obranu! Nitko se ne osjeća krivim, a oporba zaziva pad Vlade

"Mislim da ne, ovaj slučaj je značajan po imenima. Rijetko kad, zapravo nikad nije bilo četiri ministra, bivša, ali ipak ministra. Osim imena, ni po čemu drugom nije značajan. On nije velik, nije rang Agrokora, Uljanika, ni po novcima niti po obimu, broju svjedoka, dokumentacije", kazao je.

Misli li da će činjenica da je riječ o "četiri politička kapitalca" biti otegotna ili olakotna okolnost, Nobilo odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije bih rekao otegotna jer ćete se iz medija fokusirati. S osobitom pažnjom ćete pratiti to suđenje. Ja se nadam da će iskusni suci dobiti ovaj slučaj, koji su već prošli medijski eksponirane predmete. Međutim, objektivno, ako ste pod svjetlima reflektora, onda mislim da to nije dobro za okrivljenike. Više nam odgovara kad se reflektori ugase i u miru vodimo postupke", kazao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo