STRAVA U BEDEKOVČINI / Novac spiskao na drogu i igrice: Procurila poruka koju je poslao prijatelju nakon brutalnog ubojstva

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za mladića po mjestu pričaju da je bio sklon drogi i da je bio fasciniran crnom magijom

30.10.2018.
8:36
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Mladić (26) osumnjičen za brutalno ubojstvo 76-godišnjakinje u Bedekovčini, kojemu je jučer određen istražni zatvor, u noći ubojstva otišao je vlakom u Zagreb te se potom drogirao i zabavljao s prijateljima sve dok ga na Glavnom kolodvoru nije uhitila policija.   

Tužiteljstvo sumnja da je muškarac 24. listopada između 20:30 i 23:43 sati ušao u obiteljsku kuću u Bedekovčini i vlasnici kuće na neutvrđeni način nanio više ozljeda u vidu prijeloma četiri rebra te nagnječenja pluća. Sumnja se također da je neutvrđenim predmetom više puta udario žrtvu po glavi, nanijevši joj prijelom lubanje i krvarenje u moždanim komorama, uslijed kojih je preminula na mjestu napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni je potom tražeći novac razbacao stvari po kući iz koje je pobjegao zaključavši vrata za sobom nakon što je pronašao novčanik žrtve s dokumentima i bankovnim karticama te ključ od ulaznih vratiju. Istog dana i dan poslije je s ukradenom bankovnom karticom na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu podigao neutvrđeni novčani iznos, ali ne manji od 10.000 kuna, izvijestilo je jučer Državno odvjetništvo. Sudac istrage prihvatio je prijedlog o određivanju istražnog zatvora, a ako u konačnici bude osuđen za brutalno ubojstvo, mladiću prijeti 40 godina zatvora. 

Fasciniran crnom magijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu vam ništa loše reći o njemu. Jedino, zadnja dva tjedna nije pozdravljao, okrenuo bi glavu kad bi me vidio", rekao je jučer Jutarnjem listu 82-godišnji Josip Ban, umirovljeni profesor. Dodao je i kako je mladić u Bedekovčini živio s bakom i bratom. Otac mu je prije nekoliko godina umro, a majka se ponovo udala i preselila u Zagreb. Za mladića po mjestu pričaju da je bio sklon drogi i da je bio fasciniran crnom magijom.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neko je moju susjedu ubio i opljačkao i ja sam glavni osumnjičeni. Ako te pozovu iz murije, reci da sam prešo u sredu na more", poruka je koju je mladić poslao svom prijatelju samo par sati nakon što je navodno počinio jeziv zločin. Dan nakon ubojstva mladić je vlakom otišao u Zagreb te je pozvao dvoje prijatelja da mu se pridruže u zabavi. 

Otišao je u Travno gdje je kupio marihuanu i amfetamin, da bi navečer sve troje iznajmili sobu u jednom motelu u Savskoj. Čitavo to vrijeme Vuksan je iz novčanika vadio novac i plaćao iznose od po par stotina kuna - za drogu, za piće, za hostel... U sobi su te večeri pušili travu i pili džus-votku, a ujutro su htjeli krenuti vlakom nazad u Bedekovčinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuksan je otišao u zalagaonicu te podignuo svoj Playstation 4 koji je ranije bio založio za 800 kuna, a u prodavaonici je kupio i joystick i jednu igricu za konzolu. Međutim, dok su ulazili u glavni željeznički kolodvor prišli su im policajci, pokazali značke i rekli im da pođu s njima u postaju, piše Jutarnji list.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo