važan trag ispovijest vatrogasaca / Novi detalji slučaja koji je šokirao Hrvatsku: Jasminu ubili u šupi pa je prenijeli u kuću?

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sad postaje definitivno jasno zašto je policija već prošli tjedan zapečatila ne kuću, nego samo malu šupu

25.2.2019.
20:36
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo
Image

Policija pretresla spremište Dominićevih, odnijeli nekoliko vreća

Image

Policija pretresla spremište Dominićevih, odnijeli nekoliko vreća

Važan trag istrage u slučaju Jasmine Dominić koja je, skoro dvadeset godina od nestanka prije nekoliko dana pronađena u zamrzivaču, postala je ispovijest vatrogasaca iz lokalnog DVD-a Palovec da su prilikom velikih poplava 2001. godine, kad je Trnava poplavila okolne Mlinsku i Sportsku te Novu ulicu, u kojoj živi obitelj Dominić/Srnec, iznosili ledenu škrinju iz šupe sa stražnje strane kuće i podigli je na betonske cigle, da voda ne bi uništila električni uređaj. 

Kad se voda povukla, škrinju su taj put vratili natrag u šupu, improviziranu garažu, ali ne i na ljeto 2005. kad je Nova ulica ponovno poplavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva scenarija ubojstva

Tad su, tvrde svjedoci koji su nosili škrinju, a čiji je identitet vrlo vjerojatno poznat policiji, vatrogasci - ni ne znajući što nose - škrinju premjestili u kuću obitelji Dominić/Srnec. I stavili je ispod stepenica, gdje je ostala do pronalaska zaleđenog trupla.

Sad postaje definitivno jasno zašto je policija već prošli tjedan zapečatila ne kuću, u kojoj je i dalje obitelj, nego samo malu šupu sa stražnje strane kuće i u petak izuzimala dokaze iz tog prostora u potrazi za biološkim tragovima kojima bi riješili ubojstvo iz 2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva su scenarija ubojstva koje policija pokušava rekonstruirati.

Jedan je da je Jasmina ubijena u kući pa ju je ubojica ubacio u zamrzivač i to se dosad smatralo najvjerojatnijom opcijom, no nakon iskaza vatrogasaca vrlo je lako moguće da je 23-godišnja studentica prije 19 godina ubijena upravo u šupi iza kuće i tamo ubačena u zamrzivač, pa pet godina kasnije zbog poplava premještena u obiteljsku kuću Dominić/Srnec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li je uistinu ubila Smiljana i je li samo ona znala za tijelo u zamrzivaču, bit će ključno pitanje za istražitelje. A odgovor bi se mogao skrivati u šupi, praktički jedinom dijelu kuće koji iz nekog razloga nisu renovirali... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo