VAL NASILJA / Novi slučaj nasilja nad učenikom u Dugom Selu. Postaju li grad slučaj? Gradonačelnik: 'Problem imaju svi'

U policiji tvrde da taj slučaj nije povezan s napadom na 15-godišnjaka kojem su maskirani napadači prije 11 dana slomili obje čeljusti

19.10.2022.
19:07
VOYO logo

Ponovno Dugo Selo, ponovno ispred osnovne škole, ponovno nasilje nad maloljetnikom.

"Jučer je jedna maloljetna osoba u nazočnosti svog roditelja pristupila u policijsku postaju i ono što je zanimljivo ubrzo su još tri maloljetne osobe u pratnji svojih roditelja pristupili kao sudionici tog događaja", govori Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Val nasilja se nastavio pa su stanovnici Dugog Sela u šoku.

"Bojim se, mi smo osobno kupili stan ovdje u Dugom Selu zato što je uvijek glasilo kao mirno područje i sigurno i naravno da mi sada nije svejedno", govori Deana Pajser iz Dugog Sela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam šokiran sa svim time pogotovo jer sam ja baš profesor u školi, ne znam što bi vam rekao, kreće sve od odgoja i obitelji, gdje su bile institucije", govori Marin Phillips iz Dugog Sela.

Image
SUKOB ISPRED ŠKOLE /

Novi napad u Dugom Selu: 'Radi se vršnjačkom sukobu koji su djeca išli rješavati na krivi način'

Image
SUKOB ISPRED ŠKOLE /

Novi napad u Dugom Selu: 'Radi se vršnjačkom sukobu koji su djeca išli rješavati na krivi način'

U policiji tvrde da taj slučaj nije povezan s napadom na 15-godišnjaka kojem su maskirani napadači prije 11 dana slomili obje čeljusti. Dvojica 15-godišnjaka i jedan 14-godišnjak su od jučer zbog toga u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećamo jedno olakšanje sada kada znamo da ti napadači imaju lice, ime i prezime. I vrlo smo sretni što je tako završilo", govori otac pretučenog dječaka i dodaje da je njegov sin sada puno mirniji psihički i fizički.

S ocem napadača razgovarao je gradonačelnik. Na pitanje što mu je rekao otac dječaka, Nenad Panian, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da jednostavno ne može na kraj s njim, što me je jako zbunilo. razgovarali smo sat i pol i nakon tog razgovora sam shvatio da ni on sam ne zna kako nešto napraviti, e u tom slučaju bi trebale doći institucije, ne samo institucije to je krivo shvaćeno, razgovor je ono što nam fali."

Fale i strože kazne za nasilnike jer do 14. godine kazneno ne odgovaraju. Ipak, napadači iz Dugog Sela su stariji pa su dobili kaznene prijave i morat će odgovarati državnom odvjetniku za mladež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stroge kazne očekujem zbog toga što se čini da im nije bio prvi put jer način na koji su oni pretukli moje dijete bio je vrlo brutalan", govori otac pretučenog dječaka.

Brutalno je pretučen njegov 15-godišnji sin, prije toga krajem kolovoza pretučena su i dvojica 17-godišnjaka, jučer još jedan dječak. Sve u ovom gradu koji ima 13 tisuća stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema Dugo Selo problem, imaju ga svi. Samo je Dugo Selo trenutno istaknuto", odgovara gradonačelnik Panian na pitanje ima li Dugo Selo problem.

Privedeni napadači su učenici osnovne i srednje škole. Umjesto u školskim klupama, u pritvoru. Nasilje nema opravdanje i ne smije se tolerirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo