IMAO 2,33 PROMILA / Odvjetnik akademika koji je pomeo tramvajsku stanicu: 'Na toj dionici nedostaju čelične zaštitne ograde'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U naletu automobila su ozlijeđene četiri osobe, od kojih troje djece

13.6.2022.
21:17
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Zbog izazivanja prometne nesreće koji je s 2,23 promila u krvi počinio na Držićevoj aveniji u Zagrebu kada je udario u nadstrešnicu tramvajske stanice i ozlijedio četvero pješaka, pritvorskom nadzorniku predan je 57-godišnjak.

Riječ je o profesoru sa zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a odavno i akademiku. U ponedjeljak je ispitan u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a sudac ga je odlučio pustiti na slobodu uz mjeru opreza oduzimanja vozačke dozvole, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Zaspao za volanom' /

Vozač koji je u subotu pijan pomeo tramvajsku stanicu s 3 djece, sveučilišni je profesor i akademik

Image
'Zaspao za volanom' /

Vozač koji je u subotu pijan pomeo tramvajsku stanicu s 3 djece, sveučilišni je profesor i akademik

"Moj klijent se branio šutnjom. Nećemo ništa naklapati. Njegovo je legitimno pravo način obrane koji mu najviše odgovara. Iskazao je iskreno žaljenje i suosjećanje. Ponudio je da se u daljnjoj fazi kontakt oštećenih, ako će to prihvatiti, odvija preko mene kao odvjetnika. Želi pružiti vid solidarnosti, humanosti i etičnosti. Nije vozio brzo i pod oštrim je kutom izletio s ceste, a na toj dionici nedostaju čelične zaštitne ograde. Mimo projekta unutar ruba kolnika i pješačkog perona je protupješačka ograda te su postavljeni kosi podupirači od ruba kamena do vertikalnih stupova. Vozač ima pravo na grešku, ali struka nema. Zaštita od bočne opasnosti je nužna. Tu je netko mogao i poginuti, pa i sam vozač kojeg se želi razvući da 'visi kao pedro"- rekao je za Jutarnji list odvjetnik Luka Lenić napominjući i da je sam akademik pretrpio teške ozljede.

U naletu su ozlijeđene četiri osobe. Troje djece, od dvije, pet i 11 godina, a najstarije je teško ozlijeđeno. Vozač ranije nije imao nikakvih problema sa zakonom, neslužbeno doznaje Jutarnji. Policija je priopćila da je 57-godišnjak vozio Hondu lijevom trakom Držićeve te se dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije držao sredine prometne trake pa je zahvatio rub bolnika nastavivši se dalje nekontrolirano kretati naletjevši na nadstrešnicu tramvajske stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo