'Bio je malo čudan' / Optužen da je ubio vlastite roditelje iz koristoljublja: Počelo suđenje u Puli, prijeti mu i 50 godina

Image
Foto: Saša Miljević/Pixsell

Prema optužnici, u garaži obiteljske kuće u kojoj je s roditeljima živio cijeli život, majku i oca likvidirao je sa po jednim hicem iz vatrenog oružja

5.10.2022.
16:32
Saša Miljević/Pixsell
VOYO logo

Na Županijskom sudu u Puli počelo je suđenje Vedranu Bašiću, 39-godišnjaku iz Pule, optuženome za to da je u noći na 14. siječnja u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli ubio svoje roditelje, oca u dobi od 67 i majku u dobi od 66 godina.

Bašiću se sudi za teško ubojstvo, i to iz koristoljublja, odnosno, kako na svojim stranicama navodi sud, za kazneno djelo iz članka 111. stavka 4., za što je predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora, pa sve do kazne dugotrajnog zatvora, što u Republici Hrvatskoj znači najviše 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
priopćeno iz DORH-a /

Sam se prijavio policiji da je svoje mamu i tatu ubio vatrenim oružjem, sud u Puli mu odredio mjesec dana istražnog zatvora

Image
priopćeno iz DORH-a /

Sam se prijavio policiji da je svoje mamu i tatu ubio vatrenim oružjem, sud u Puli mu odredio mjesec dana istražnog zatvora

Riječ je o zločinu koji je sredinom siječnja zgrozio Hrvatsku. Policija je tada utvrdila da je optuženi roditelje ubio u garaži, svakog sa po jednim hicem iz vatrenog oružja, da je potom pričekao skoro cijeli dan prije nego što je otišao na policiju i sam se prijavio. Tada je policija i otkrila tijela ubijenih.

Optuženi je odmah u policiji i zadržan, u to vrijeme u svojstvu osumnjičenog, a u nedjelju 16. siječnja određen mu je istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog je bio opasnost od ponavljanja djela i od utjecaja na svjedoke. U to vrijeme DORH je u priopćenjima navodio da je riječ o zločinu iz članka 110., što bi bilo kazneno djelo "običnog" ubojstva. No, tijekom istrage su se otkrili detalji koji su dvostruko ubojstvo pretvorili u puno teži oblik, iz koristoljublja.

Istog dana kad su policajci pronašli tijela ubijenih supružnika u kući u Argonautskoj ulici u Puli, RTL.hr je prenosio dojmove susjeda koji su smatrali da se optuženome za ubojstvo roditelja "pomutio razum", kazali su da je tu s roditeljima živio cijeli život, spominjali su da su se "kao mali svi skupa družili", primijetili da je "malo bio čudan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je i glasnogovornica tamošnje policijske uprave kazala da na adresi na kojoj je zločin počinjen, policija nikada ranije imala postupanja, da Vedran Bašić policiji jest odranije poznat, ali ne po nasilnim kaznenim djelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo