Muškarac iz Bjelovara / Osuđen na šest mjeseci psihijatrije: Ženi prijetio da će ju zapaliti i ubiti

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Psihijatrijskim vještačenjem je utvrđeno da njegova psihopatija predstavlja otvoren rizik prema težem kaznenom djelu

1.4.2020.
11:11
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Općinski sud u Bjelovaru osudio je 65-godišnjaka na boravak u psihijatrijskoj ustanovi na period od šest mjeseci zbog prijetnji smrću supruzi. 

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi, on je u kolovozu 2017. godine, uslijed narušenih bračnih odnosa sa suprugom K.H., zaprijetio da će joj zapaliti stan, politi ga benzinom, zapaliti njezin automobil te razbiti, zapaliti i ubiti nju. Četiri dana kasnije, okrivljeni je ženinom bratu kazao da će poslati ljude da ju ubiju ako mu ne vrati stvari. Brat je nakon toga prijetnje prenio sestri, a ona policiji, piše Bjelovar live.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je vještačenjem utvrđeno da okrivljeni boluje od shizoafektivnog poremećaja zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka, niti upravljati svojom voljom, sud je zaključio kako je muškarac prijetnje izrekao u neubrojivom stanju.

Iza sebe ima nekoliko kaznenih djela za koje je suđen, a na sudu je zanijekao krivicu. Okrivljenom nije pomoglo ni psihijatrijsko vještačenjem kojim je, između ostalog, utvrđeno da njegova psihopatija predstavlja otvoren rizik u smjeru počinjenja težeg kaznenog djela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo