Stravično ubojstvo u Strugama / Osumnjičenom da je zaklao strinu i bratića, istražni zatvor produljen na još dva mjeseca

Image

Damiru Minkoviću, osumnjičenom da je zaklao strinu i njezinog posinka, produljen je istražni zatvor. On i dalje tvrdi da nije kriv

28.12.2018.
12:47
VOYO logo

Protiv Damira Minkovića (35) je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je krajem studenog donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje za počinjenje dva teška ubojstva. Tereti ga se da je na okrutan način ubio posebno ranjive žrtve zbog njihove dobi odnosno težih tjelesnih i duševnih smetnji.

Podsjetimo, mrtvo tijelo Marice Minković u subotu, 24. studenog, su u kući u zagrebačkim Strugama pronašli susjedi. Policija je po dolasku u drugoj sobi pronašla i tijelo Siniše. ŽDO u rješenju o provođenju istrage protiv Damira Minkovića navodi kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni prišao 77-godišnjoj slabo pokretnoj Marici i nožem joj zadao opsežnu reznu ranu u predjelu vrata usred koje je preminula. Potom je na isti način usmrtio Sinišu koji je također spavao, ali u drugoj sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiči ga se da je potom otišao u svoj stan na istoj adresi, očistio nož od tragova krvi, a iduće jutro nož bacio u kontejner za plastični otpad na okretištu Struge. Nakon toga se ZET-ovim autobusom odvezao iz naselja.

Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo od njegovog odvjetnika Nevena Gotala, Minkoviću je u četvrtak produljen istražni zatvor na još dva mjeseca.

"Istraga je još u tijeku tako da treba ispitati još dosta svjedoka i provesti određena vještačenja. Pritvor mu je produljen po istim osnovama po kojim mu je i prvi put određen, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja djela. Ne postoji opasnost od bijega s obzirom da se prema dogovoru samnom dobrovoljno vratio u Hrvatsku i predao policiji", kazao je za Vijesti.hrNeven Gotal te dodao da njegov branjenik i dalje negira da je počinio stravična ubojstva za koja ga se sumnjiči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo