'nije zlonamjeran' / Otac uhićenog hakera iz Srbije: 'Još kao klinac je programirao nešto za tog Hrvata i dobivao sitne pare'

Image
Foto: Thinkstock.com

Školovao se izvanredno zbog čak 300 sati izostanka. Ironično, iz informatičkih je predmeta imao dvojke

28.4.2018.
16:16
Thinkstock.com
VOYO logo

Milan M., otac Jovana, 19-godišnjaka iz Prokuplja koji je uhićen prije nekoliko dana, u međunarodnoj akciji u kojoj je uhićen i K.R., 19-godišnjak iz Zaprešića koji je hakiranjem zaradio oko 1,4 milijuna kuna, dao je intervju za Blic u kojemu tvrdi da njegovo dijete nije zlonamjerno.

"U rasulu sam. To što je još kao klinac programirao nešto za tog Hrvata i dobivao neke sitne pare, ne znači da bi dijete trebalo demonizirati. On je čak provjeravao sigurnost nekih naših sajtova ranije i slao im mejlove da ih upozori na propuste u sigurnosnim sustavima. To mi se osobno pohvalio", kazao je otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje dijete nije zlonamjerno, vrlo je pošten i nema kvarnu dušu", nadodaje. 

Mladi Jovan donedavno je bio učenik Tehničke škole u Prokuplju. Školovao se izvanredno zbog čak 300 sati izostanka. Ironično, iz informatičkih je predmeta imao dvojke. Nadalje, uz Jovana je u Srbiji uhićen i 21-godišnji Vukašin D. iz Rume, a na njihovim je računima pronađeno nešto više od 140 tisuća kuna te 1.87 bitcoina. Veliku međunarodnu istragu u kojoj su uhićeni Hrvat i dva Srbina pokrenula je krajem 2017. godine Nizozemska nacionalna kriminalistička jedinica za visokotehnološki kriminal, a velika je akcija koordinirana iz sjedišta Europola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo