Spašavali im živote / Pijan i drogiran autom na djevojčice od 13 i 14. Ravnatelj bolnice za RTL o ozljedama glave, kralježnice

Image
Foto: RTL

'Teške, višestruke ozljede, prije svega koštanog sustava i ozljede glave... S našim anesteziološkim timom prevezene su u KBC Split'

28.5.2022.
19:06
RTL
VOYO logo

Ispred Opće bolnice Šibenik u program RTL-a Danas javio se Rade Županović s gostom Kristijanom Stipaničevom, ravnateljem Opće bolnice Šibenik. Prema posljednjim informacijama koje je reporter RTL-a dobio prije uključenja u program, djevojčice su u splitskoj bolnici stabilno, izvan životne opasnosti. Međutim, ozljede su itekako teške.

Image
Nula olakotnih okolnosti /

Naletio na djevojčice autom drogiran, pijan, na zebri. Očevidac: 'Čujem, bum! I vidim auto još ide'

Image
Nula olakotnih okolnosti /

Naletio na djevojčice autom drogiran, pijan, na zebri. Očevidac: 'Čujem, bum! I vidim auto još ide'

"Nešto iza 22 sata dogodila se ta strašna prometna nezgoda u Brodarici. Odmah po dojavi, samo nekoliko minuta poslije, stigla je Hitna iz Šibenika i djevojčice dopremila u OB Šibenik", kazao je Županović kojemu je potom Stipaničev opisao ozljede djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojčice su jučer nešto prije 23 sata zaprimljene u šibensku bolnicu nakon što je na njih naletio automobil. One su nakon inicijalne obrade prebačene u KBC Split s višestrukim teškim tjelesnim ozljedama", kazao je ravnatelj.

Riječ je o višestrukim prijelomima. Neslužbeno se doznalo da je riječ o ozljedama kralježnice, zdjelične kosti. Zašto su prebačene iz Šibenika u Split na liječenje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šibenik kao županijska bolnica nema jedinicu intenzivnog liječenja djece, nema niti odjel neurokirurgije s dežurnim neurokirurgom, pa je najbolje za pacijenta u ovakvoj situaciji da bude zbrinut u ustanovi koja takvu uslugu ima", odgovorio je.

Prebačene su sanitetskim prijevozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je, u pratnji našeg anesteziološkog tima. Istovremeno su obje prevezene u KBC Split", potvrdio je.

Prve informacije su bile da su dosta kritično, da su čak životno ugrožene. Kakve sad informacije stižu iz boinice u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno nemamo informacija iz splitske bolnice. Ali, radi se o teškim, višestrukim tjelesnim ozljedama, prije svega koštanog sustava i ozljedama glave. Tako da je svakako situacija ozbiljna", rekao je i to.

Potom je komentirao izjave stanovnika Brodarice o tome da je riječ o jako opasnom potezu ceste prema Primoštena. I sam je ravnatelj pred uključenje rekao da je dosta prometnih nesreća na tom potezu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S početkom turističke sezone, s dolaskom lijepog vremena kada se i motociklisti uključuju u promet, imamo veliki broj prometnih nesreća. Jako je puno nesavjesnih vozača koji voze i pod utjecajem alkohola. Zapravo ne brinu niti o svom zdravlju, a onda niti o drugim sudionicima u prometu."

RTL-ov reporter je doznao i to da je riječ o djevojčica u dobi od 13 i od 14 godina, da je vozač bio alkoholiziran i pod utjecajem droge, da su se pojavile i informacije da je pokušao i pobjeći s mjesta nesreće, ali...:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očevici su nam potvrdili da je uslijed svega on bio zbunjen, van sebe."

Cijelo javljanje možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo