Krajnje opasno / Pijanog za volanom cisterne uhvatili su ga kako vozi autoputom A3, Siščanina su odlučili zadržati

Image
Foto: RTL

Nije im padalo na kraj pameti pustiti ga prije nego što se sasvim otrijezni

25.10.2021.
14:55
RTL
VOYO logo

Oko 18.45 u nedjelju na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, policajci iz PU sisačko-moslavačke zaustavili su cisternu riječkih registracija, kojom je pod utjecajem alkohola od 2,12 promila upravljao 43-godišnji muškarac s područja Siska.

"Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenog prekršaja, protiv njega bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu", navode iz policijske uprave u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što znači vozač pod utjecajem 2,12 promila alkohola u krvi, i to na autocesti, da se i ne spominje upravljanje cisternom, objašnjava Narodni zdravstveni list pod opisom utjecaja alkohola:

"Kako raste koncentracija, oko 1‰ dolazi do nesigurnosti u hodu, općenito voljne motoričke radnje postaju neprecizne, 'nespretne'. Na razinu od oko 2‰ depresivni efekt je evidentan - i na razini motoričkih centara, i na razini centara koji kontroliraju emocije i ponašanje... S koncentracijom od oko 3‰ nastupa stanje jake konfuznosti i zakočenosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo