podignuta optužnica / Pokušaj ubojstva u zagrebačkoj Dubravi: zajedno pili pa ga polio benzinom i zapalio

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Okrivljenika se tereti da je 15. siječnja 2018. oko 18,00 sati, u svojoj obiteljskoj kući na području Zagreba pokušao ubojstvo

31.5.2018.
16:30
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

Prema optužnici osumnjičeni je 15. siječnja u svojoj kući u Gornjoj Dubravi drugog muškarca polio lakozapaljivom tekućinom, najvjerojatnije benzinom, a zatim je  otvorenim plamenom upaljača zapalio tekućinu. Plamen je zahvatio veći dio  tijela  oštećenog  koji je zbog toga zadobio po život opasne ozljede: imao je opekline 2. i 3. stupanja na 30 posto površine kože, a trpio je i jake bolove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjedi obojice ispričali su kako su njih dvojica prije događaja zajedno pili.

Osumnjičeni je u jednom trenutku uzeo bocu s benzinom koji je polio po prijatelju i zapalio ga, a nakon samo nekoliko trenutaka počeo ga je polijevati vodom i pomagati mu. Opečeni je potom istrčao iz kuće i ulicom krenuo prema svom domu, ali je putem pao i ostao ležati na cesti. Osumnjičeni je zatim došao do njega, podigao ga i pomogao mu da dođe do kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policiju je o događaju obavijestila hitna koju je pozvala jedna susjeda koju je prethodno oštećeni muškarac nazvao te joj kazao da umire, prenosi Večernji list.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor do okončanja kaznenog postupka na temelju iste zakonske osnove zbog kojeg je i određen odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo