intervencija u zagrebu / Policajci maltretirali tinejdžere pa zaradili disciplinske prijave: 'Boli te k.... kako ja s njim razgovaram'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nekoliko gostiju, pa i slavljenik, požalili su se na policijsko postupanje naglašavajući da je razgovor policajaca s pojedincima bio pun agresivnih tonova

2.9.2020.
7:20
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Prošle subote, negdje oko jedan sat poslije ponoći policijski službenici su na poziv susjeda intervenirali u prostor za tulume u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu.

 Uslijedilo je legitimiranje 17-godišnjaka koji je slavio rođendan i pojedinih gostiju, a pritom je otkriveno i da nekolicina njih kod sebe nema osobne iskaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dođi i ti sad ‘vamo. Koliko imaš godina? Daj osobnu. Nemaš osobnu, ha? Nemaš? Što glumiš? Koliko imaš godina? Sad ćeš 18? Super, sad ideš sa mnom u postaju. Sačekaj me tu'', kaže policajac maloljetniku bez osobne dok ga pokušava legitimirati, a može se čuti na snimci koju je Jutarnjem ustupio jedan od gostiju.

Pritom srednjoškolac u ruci drži cigaretu koju mu policajac izbija iz ruke udarcem te ga upozorava: ''Baci to iz ruke dok razgovaraš sa mnom''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preplašen postupanjem, tinejdžer je policajcu kazao da mu se ne sviđa kako se derao na njegova prijatelja, na što mu policajac odgovara: ''Boli te k... kako ja s njim razgovaram (...) Sad ćeš ići sa mnom, neka mama i tata po tebe dođu u postaju''.

Nekoliko gostiju, pa i slavljenik, požalili su se na policijsko postupanje naglašavajući da je razgovor policajaca s pojedincima bio neprijatan, pun agresivnih tonova i unošenja u lice. Zbog takvog postupanja u konačnici dvojica policajaca radi teže povrede službene dužnosti idu na Disciplinski sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Provedenim provjerama policijskog postupanja utvrđeni su propusti u ophođenju policijskih službenika prema zatečenim građanima, kao i pogreške u taktici i metodici u primjeni policijskih ovlasti te će zbog sumnje da je došlo do teže povrede službene dužnosti, protiv dvoje policijskih službenika biti podneseni zahtjevi za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu'', odgovorili su za Jutarnji iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo