Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
intervencija u zagrebu

Policajci maltretirali tinejdžere pa zaradili disciplinske prijave: 'Boli te k.... kako ja s njim razgovaram'

Nekoliko gostiju, pa i slavljenik, požalili su se na policijsko postupanje naglašavajući da je razgovor policajaca s pojedincima bio pun agresivnih tonova

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Vijesti.hr/ 2.9.2020. u 7:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prošle subote, negdje oko jedan sat poslije ponoći policijski službenici su na poziv susjeda intervenirali u prostor za tulume u Gradišćanskoj ulici na zagrebačkom Črnomercu.

 Uslijedilo je legitimiranje 17-godišnjaka koji je slavio rođendan i pojedinih gostiju, a pritom je otkriveno i da nekolicina njih kod sebe nema osobne iskaznice.

''Dođi i ti sad ‘vamo. Koliko imaš godina? Daj osobnu. Nemaš osobnu, ha? Nemaš? Što glumiš? Koliko imaš godina? Sad ćeš 18? Super, sad ideš sa mnom u postaju. Sačekaj me tu'', kaže policajac maloljetniku bez osobne dok ga pokušava legitimirati, a može se čuti na snimci koju je Jutarnjem ustupio jedan od gostiju.

Pritom srednjoškolac u ruci drži cigaretu koju mu policajac izbija iz ruke udarcem te ga upozorava: ''Baci to iz ruke dok razgovaraš sa mnom''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Preplašen postupanjem, tinejdžer je policajcu kazao da mu se ne sviđa kako se derao na njegova prijatelja, na što mu policajac odgovara: ''Boli te k... kako ja s njim razgovaram (...) Sad ćeš ići sa mnom, neka mama i tata po tebe dođu u postaju''.

Nekoliko gostiju, pa i slavljenik, požalili su se na policijsko postupanje naglašavajući da je razgovor policajaca s pojedincima bio neprijatan, pun agresivnih tonova i unošenja u lice. Zbog takvog postupanja u konačnici dvojica policajaca radi teže povrede službene dužnosti idu na Disciplinski sud.

Upravo se čita

Image
ŽIVOT NA VAGI

Zuzana kroz suze: 'Bila sam neželjeno dijete. Kad je mama ostala trudna, saznala je da je tata oženjen'

''Provedenim provjerama policijskog postupanja utvrđeni su propusti u ophođenju policijskih službenika prema zatečenim građanima, kao i pogreške u taktici i metodici u primjeni policijskih ovlasti te će zbog sumnje da je došlo do teže povrede službene dužnosti, protiv dvoje policijskih službenika biti podneseni zahtjevi za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu'', odgovorili su za Jutarnji iz PU zagrebačke.

Vijesti.hr/ 2.9.2020. u 7:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
prestrašili su mještane

Pucnjava u Kaštelima: Za obračun ispred kafića na rivi sumnja se da su kriva poznata lica iz krim miljea?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba