DETALJI AKCIJE / Policajci upali u prostorije BBB-a: Pronašli oružje, nacističke grafite i pirotehniku

Image
Foto: PUZ

Zagrebačka policija objavila je detalje i fotografije iz jučerašnje akcije

17.12.2018.
16:19
PUZ
VOYO logo

Dan nakon derbija između Dinama i Hajduka, zagrebačka policija objavila je kako je u prostorijama jedne navijačke udruge zaplijenila razne predmete za napad, maskiranje i pirotehnička sredstva koja se ne mogu nabaviti u slobodnoj prodaji ili bez odobrenja, čime su spriječeni mogući veći izgredi.

Policija je navela da je mjere poduzela sa ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru, te kako bi umanjila moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je subotu oko 12,50 sati na Trešnjevci, u ulici Dragutina Golika, počinitelj povezan s navijačkom skupinom počinio razbojstvo nad 22-godišnjakom, policija je krenula u pretrage navijača i prostorija jedne navijačke udruge.

Image

Policajci upali u prostorije BBB-a: Pronašli oružje, nacističke grafite i pirotehniku

Image

Policajci upali u prostorije BBB-a: Pronašli oružje, nacističke grafite i pirotehniku

Zaplijenjene drvene drške, palice, oprema za maskiranje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je zaplijenila razne alate prikladne za fizički napad, primjerice drvene drške, palice, opremu za maskiranje i pirotehnička sredstva koja se ne mogu nabaviti u slobodnoj prodaji.

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Boris Novak rekao je na konferenciji za novinare da je privedena osoba koju se povezuje s razbojstvom počinjenim na Trešnjevci, te da se nastavljaju pretrage sa ciljem pronalaska počinitelja i predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u nedjelu do 16 sati privela 20 osoba, 10 zbog tučnjave, a 10 zbog pijanstva, dok je nakon završetka utakmice privedena još jedna osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Desetoricu zbog tučnjave policija je privela u nedjelju oko 14 sati u Ulici Divka Budaka nakon što su se sukobili navijači dviju suprotstavljenih frakcija. Uoči početka utakmice, odnosno od 14 do 15 sati, zbog pijanstva je u službene prostorije dovedeno devet hrvatskih i jedan slovenski državljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola sata prije početka utakmice, s vanjske strane ulaza jug, nalazilo se oko 500 osoba, skupina od njih pedesetak počela se naguravati odnosno vršiti pritisak oko gelendera postavljenih zbog sigurnosti i kontrole ulaza. Oglušili su se na policijsku zapovijed da prestanu, pa su policijski službenici nad njima uporabili sredstva prisile i njihov je pritisak prestao.

Zapaljeni kombi i minibus šibenskih oznaka 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nije poznato je li požar kombija šibenskih oznaka u vlasništvu nogometnog kluba iz Vodica te minibusa šibenskih oznaka u vlasništvu leasing poduzeća povezan s navijačkim nasiljem, no policija ne isključuje ni tu mogućnost.

Požar je izbio u nedjelju oko 4,45 sati u Novom Zagrebu u Ulici Remetinečki gaj, a očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio prednji dio karoserije kombi vozila te se požar preko motora proširio na cjelokupno vozilo, a najviše na unutrašnjost koja je u potpunosti izgorjela zajedno s prednjim dijelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je počinitelj izazvao požar na minibusu također zapalivši otvorenim plamenom plastičnu oblogu između vjetrobranskog stakla i poklopca motora. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo