što se dogodilo? / Potraga za Matejem trajala je danu i noću, bez rezultata: Okolnosti do danas nisu razriješene…

Potraga za Matejem bila je organizira na rijeci, ali i na kopnu. U njoj su sudjelovali policajci, ronioci i volonteri...

18.5.2022.
19:30
VOYO logo

"Praktično pretražujemo taj teren koji smo već prošli jer se situacija na rijeci mijenja iz sata u sat. Uvjeti uopće nisu dobri zaron se vrši isključivo kada imate konkretne informacije da se tu nešto nalazi", rekao je 5. siječnja Igor Jončić iz Mreže za spašavanje Srbije.

Tijelo Mateja Periša nalazilo se 4 i pol mjeseca u rijeci, prema kojoj je potraga bila usmjerena - po snijegu, danu i noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto radimo noću? Jer se ovo danju ne može da vidi", objasnio je Jončić.

Ali bez rezultata. Vidljivost je bila loša, temperatura rijeke niska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijelo ne može izdržati u ovako hladnoj rijeci dugo", kazao je tada jedan od ribara, Renato Grbić.

I nije izdržalo. Matej Periš nestaje u noći 31. prosinca iz kluba Gotik gdje je stigao sa šestoricom prijatelja. Klub napušta u 1.43 sati, a više ga je nadzornih kamera snimilo kako usred noći kratkih rukava besciljno trči i zaustavlja taksi koji je bio zauzet. Otac je potvrdio da je na snimci Matej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bi volio otići iz Beograda sa svojim sinom, odmah", rekao je 5. siječnja Nenad Periš, Matejev otac.

Objavljena je i snimka koja pokazuje da u Savi nešto pliva. Srbijanska policija nije davala puno informacija, dok nisu napravili rekonstrukciju Matejevog kretanja te noći. Nakon što je izišao iz kluba nastavio je trčati i hodati sve do restorana na obali rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Darko Obradović /

Beogradski stručnjak za sigurnost: 'Ne treba žuriti sa zaključivanjem da je to Matej. Pričekajmo analize'

Image
Darko Obradović /

Beogradski stručnjak za sigurnost: 'Ne treba žuriti sa zaključivanjem da je to Matej. Pričekajmo analize'

"U ovom trenutku smo utvrdili da se radi o Mateju i da ga nitko ne juri. Vreme i trasa kretanje ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona", rekao je .

Bilo je puno misterija. Zašto je Matej napustio klub, je li se ondje dogodio neki incident, spominjali su se alkohol, droga, sukobi oko plaćanja boce viskija... I da je Matej od nekoga bježao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodimo profesionalnu istragu otkako je stigla prijava o nestanku", obavijestio je javnost ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

U Beograd je stigla i hrvatska policija koja je istragu prepustila srbijanskim kolegama. Zbog oprečnih informacija koja su stizale u medije, i javnost i iskusni kriminalist dobili su dojam da propusta u istrazi ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam ozbiljne primjedbe i hrvatskoj i srpskoj policiji, oboje su kasnili u mnogim momentima gdje nisu smjeli kasniti ni sekunde", rekao je bivši voditelj ekipe za očevide PUZ-a, Branko Lazarević.

Kaže da su prvu dojavu o Matejevom nestanku odmah trebali ozbiljno shvatiti. Matejevi prijatelji bili su na poligrafu i prošli ga. Otkrilo se da je Matej zadnje zvao prijateljicu iz Splita, koja se na poziv nije javila. Dvadesetsedmogodišnji Splićanin je otišao na proslavu Nove godine, s koje se nažalost nije vratio. Potraga za njim bila je jedna od najvećih na ovim prostorima. Matej je otišao, a sve okolnosti njegova nestanka nisu razriješene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo