gasilo ga sedam postrojbi / Požar na Marjanu lokaliziran: 'Ne znamo kako i zašto je izbio, no tu ćemo ostati cijelu noć'

Izgorjela je gusta borova šuma, a kako doznajemo opožaren je jedan hektar

25.9.2018.
20:16
VOYO logo

Požar na Marjanu kod Splita je lokaliziran. Još se ne zna sam uzrok požara koji je planuo u 19:35 na samom vrhu Marjana gdje je poznati barjak.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković potvrdio je da je požar ugasilo 45 vatrogasaca s 13 vozila koji su iz svih dijelova Splita odjednom krenuli prema samom požarištu. Prolomile su se rotacije gradom dok je puhala jaka bura. Tih prvih pola sata izgledalo je neizvijeno. S terena su dolazile informacije kako je situacija kritična, a bura jaka i da nosi požar po cijeloj šumi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju je na terenu pratio naš Hari Kočić , no policija je blokirala cijelu Park šumu pa ni novinari nisu mogli dalje.

"Situacija je pod kontrolom. U 21:10 proglašena je lokalizacija. Požar je izbio, ali kako i zašto još ne znamo. To će riješiti policija. Na teren su izašle javne vatrogasne snage sedam postrojbi s 45 vatrogasaca i 13 vozila. Požar je sada okužen prugama, a mi ćemo biti tu cijelu noć. Otprilike površina, kako možemo sada po noći vidjeti, je jedan hektar“, rekao je zapovjednik JVP Grada Splita Ivan Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pola sata nakon što je u splitskoj Park šumi Marjan izbio požar vatrogasci su ga u utorak navečer stavili pod nadzor, a na terenu će ostati do jutra, doznaje Hina od  dozapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita Zorana Radunića.

Izgorjela je gusta borova šuma, a kako doznajemo opožaren je jedan hektar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nema službenik informacija o mogućim uzrocima požara. No, kako doznajemo, na Marjanu nema dalekovoda ni bilo čega što je moglo uzrokovati požar, osim ljudske ruke. 

"Požar smo stavili pod kontrolu. Vatra je izbila na samom vrhu Park šume, na Telegrinu, sa sjeverne strane u dijelu koji je udaljen od ceste. Iako u ovim trenucima puše izrazito jaka bura sve smo dobro natopili i držimo požar pod kontrolom", izjavio je Radunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojava o požaru stigla je u Centar 112  iz Kaštela. Osoba je rekla kako vidi plamen negdje u području plaže Prva voda nakon čega su alarmirane vatrogasne snage koje su u rekordno brzom vremenu stigle na teren.

Kako doznajemo, večeras je planulo i na Braču, no vatrogasci su i to uspjeli lokalizirati. Izgorjelo je oko 2,5 tisuće četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo