OPARA U NEVJERICI / Požar u središtu Splita: 'Kako netko može imati osam plinskih boca u tako malom prostoru?'

'Zbog pohlepe sve nam se počinje razbijati o glavu', upozorio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara

27.7.2019.
16:35
VOYO logo
Image

Požar u restoranu u centru Splita, gosti čuli eksplozije i bježali u panici

Image

Požar u restoranu u centru Splita, gosti čuli eksplozije i bježali u panici

U eksploziji plina koja se u petak oko 21 sat dogodila u restoranu na Pjaci, u središtu Splita, nije bilo ozlijeđenih, a splitska policija izvijestila je da je nakon očevida utvrđeno kako je istjecanje plina uzrok eksplozije, a da bi se utvrdio uzrok istjecanju plina, potrebno je provesti dodatna vještačenja.

Prizemlje u kojem je bila konoba u potpunosti je izgorjelo, a golema šteta nastala je i u caffe baru-pivnici tik do konobe, kao i u hotelu na katu iznad konobe. Uz crnu fasadu i izgorjeli inventar, podsjetnik na požar je i osam plinskih boca koje su očito bile u prostoru u kojem je planula vatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara,koji je i sam došao vidjeti posljedice požara, više je puta pohvalio vatrogasce, javlja Slobodna Dalmacija: ''Pohvalio bih vatrogasce na pravodobnoj reakciji, a kritizirao službe koje izdaju minimalne tehničke uvjete jer, kako je moguće da svaka buža može zadovoljiti te uvjete i postati restoran?! Kako netko može imati osam plinskih boca u tako malom prostoru?! Evo, zbog pohlepe sve nam se počinje razbijati o glavu''.

''Upozorio bih i na dostupnost interventnih službi unutar stare gradske jezgre. Predložit ću zajamčene koridore za javne površine za prolaz hitnim službama iako će se neki ugostitelji buniti jer će tako morati smanjiti štekat. Srećom, nije bilo ozlijeđenih u požaru, no ovo nam je opomena da se komunalni red treba poštovati'', poručio je Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo