ZLOČINAČKO UDRUŽENJE / USKOK provodi istragu protiv tri Hrvata i jednog Talijana: Preko Luke Ploče 'prevezli' 146 kg kokaina!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

USKOK je izvijestio da je pokrenuo istragu protiv tri hrvatska i jednog talijanskog državljanina

28.1.2021.
18:32
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

USKOK je izvijestio da je pokrenuo istragu protiv tri hrvatska i jednog talijanskog državljanina "zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja". 

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osnovano se sumnja da je I. okr. tijekom 2020. godine, u Hrvatskoj i Italiji, u cilju pribavljanja imovinske koristi, povezao u zajedničko djelovanje više osoba s točno određenim zaduženjima i ulogama radi nabavke većih količina kokaina i njegovog krijumčarenja preko Luke Ploče u Hrvatsku te njegove daljnje preprodaje na području Hrvatske i Italije. U okviru podjele zaduženja, I. okr. je nabavljao kokain od za sada nepoznatih osoba te ga je predavao II. okr. koji ga je skrivao u kući u Metkoviću, gdje su drogu dalje pripremali za prodaju. Nadalje je II. okr. kokain predavao kupcima, kao i IV. okr. članu zločinačkog udruženja koji ga je preuzimao u Metkoviću i Opuzenu te ga potom u posebno prerađenom prostoru vozila talijanskih registarskih oznaka prevozio do za sada nepoznatih krajnjih kupaca u Italiji. Za pomaganje u prodaji kokaina bila je zadužena III. okr. koja je upute I. okr. putem mobitela prenosila II. okr. s ciljem pravovremene i točne primopredaje IV. okr. dogovorene količine kokaina. Na opisani način je I. okr. u ožujku 2020. godine organizirao krijumčarenje najmanje 146 kilograma kokaina, čime su okrivljenici stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 32.639.280,00 kuna, koji iznos je I. okr. podijelio među članovima udruženja proporcionalno njihovim ulogama.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv dvoje okrivljenika", zaključuje se u priopćenju USKOK-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo