lokaliziran je / Prijatelji nastradalog svjedoče za RTL o vatrenoj stihiji na Hvaru: 'Ja san vika prijatelju skoči, izgorit ćemo'

Zastave u općini Jelsa spuštene su na pola koplja...

8.8.2022.
19:14
VOYO logo

Pokušao je spasiti svoj bager, a na kraju je izgubio život. Vatra i dim bili su jači.

''Kad ja pomislim da je čovjek izgori, a ne možeš mu pomoć, a gori. To je strašno. To treba poštivat čovjeka, koji je htio svoj kapital izvući iz požara da mu bude opet da zaradi i za dodatni rad i sve drugo", ispričao je Latko Pavičić Ivelja.

Prijatelji koji su mu jučer pokušali pomoći, još su šoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja san vika prijatelju skoči. Izgorit ćemo! Bili smo bespomoćni", dodao je Latko.

Image
oglasio se i dvd hvar /

Požar na Hvaru konačno lokaliziran. U ispomoć na otok dolaze i splitski vatrogasci s dva vozila

Image
oglasio se i dvd hvar /

Požar na Hvaru konačno lokaliziran. U ispomoć na otok dolaze i splitski vatrogasci s dva vozila

O stradalom prijatelji imaju samo najbolje riječi. Kažu, sve je stekao svojim radom pa i stroj, koji ga je stajao života. Tragedija je mogla biti još veća, jer je s poginulim muškarcem bio sin, koji se spasio. Sve je gledao i mještanin Vinko Vidošević, kojemu je vatra došla nadomak kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam samo skupio dokumente i hlače i majicu i otišao s autom, maka auto i onda se vratio gore. A on je ušao u bager s malim biće da stave baterije, ali vremenski se nije moglo ništa prijatelju. To je bilo od vrha brda do bagera 4 i pol minute je vatra došla", kazao je Vinko.

Požar na Hvaru, u predjelu Vrbanj-Dol lokaliziran je jutros, kada su stigli vatrogasci s kopna, kako bi se otočani odmorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vatrogasci su davali sve od sebe, nažalost imali smo nekih problema, požar je došao blizu mjesta, na sreći kanaderi su u pravom času stigli. Tako da smo uz pomoć kanadera uspjeli koliko toliko mjesto obranit i da ljudi budu sigurni", objašnjava Antoni Ivanković, zapovjednik DVD-a Stari Grad.

U gašenju je sudjelovalo 55 vatrogasaca s 15 vozila, četiri kanadera, dva air traktora. Kuće su obranjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorjela je trava, nisko raslinje, borova i hrastova šuma na površini od 10 hektara. Sve će se to obnoviti. Ali nitko ne može vratiti jedan izgubljeni život.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo