napad koalicije / Projektili pogodili kuću: u Jemenu ubijeno 16 članova imamove obitelji

Image

Imam Saleh Abu Zainah, njegova obitelj, dvojica njegovih sinova i njihove obitelji - svi su pobijeni u tom napadu, rekli su svjedoci

31.8.2016.
16:41
VOYO logo

Najmanje 16 članova proširene obitelji imama jemenske džamije ubijeno je u srijedu u zračnom napadu na njihov dom na sjeveru Jemena koji su počinile snage arapske koalicije koju vodi Saudijska Arabija, rekli su očevici za Reuters.

Oni su kazali da su projektili pogodili imamovu kuću u sjevernoj jemenskoj pokrajini Sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imam Saleh Abu Zainah, njegova obitelj, dvojica njegovih sinova i njihove obitelji - svi su pobijeni u tom napadu, rekli su svjedoci.

To je zadnji u nizu napada koalicije, koja pruža zračnu pomoć jemenskome predsjedniku Abd-Rabu Mansuru Hadiju u borbi protiv Hutua, iranskih saveznika, koji su preuzeli nadzor nad većinom zemlje od 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije koje je snimio Reutersov fotoreporter pokazuju muškarca koji iskapa djetetovo tijelo iz ruševina.  

"Zračni napad dogodio se ujutro, a budući da je kuća sačinjena od blata trebalo nam je do podneva da iskopamo tijela", rekao je Najef, mještanin koji je pomogao ukloniti ruševine kako bi došli do tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnik je kazao da su spasioci kad su stigli na mjesto događaja bili zabrinuti zbog novih zračnih napada  jer je avion još nadlijetao to područje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo