okončana potraga / Pronađen je nestali avion koji je pao kod Slunja! ‘Vidim dijelove repa, krila i kabine‘

Avion je pronađen iako je poznato jako malo detalja za sada. Ekipe za potragu vraćene su u bazu

30.5.2022.
11:21
VOYO logo

U šumovitom i brdovitom predjelu Broćanca na slunjskom području, 10 minuta hoda od zadnjih kuća pronađen je točno u 10:50 nestali avion Cessna. Ostaci aviona otkriveni su pomoću drona.

Kako javlja Jutarnji list, jedan tim letača koji je dronom pretraživao šire područje Bronćanca, javio je u bazu: "Imamo pronalazak. Vidim dijelove repa, krila i kabine"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bazu su javljene i točne koordinate lokacije.

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin također je potvrdio kako je od HGSS-a dobio informaciju da su pronađeni dijelovi nestalog zrakoplova. Ekipe za potragu vraćene su u bazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Cessni četiri osobe

Cessna je jučer nestala s radara na slunjskom području oko 11:20 sati, a u njoj je bio pilot i još tri osobe. Jedna je, prema neslužbenim informacijama, hrvatski državljanin. Avion je letio iz Splita za Njemačku, a pilot je prije pada poslao poziv u pomoć.

Njegov mobitel u potrazi nije lociran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pokušali smo locirati mobitele svih putnika iz aviona, ali bezuspješno. Djelatnici HAKOM-a su radiogomiometrijom također pokušali locirati uređaje, no ni to nije dalo rezultata. Nastavljamo dalje potragu, a sve stanice HGSS-a od sinoć su aktivirane kako bi pomogle potrazi“, poručio je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Image
slunjsko područje /

Potraga za Cessnom: Na terenu više od 350 ljudi, traži se dronovima, kvadovima. Mobitel pilota nije lociran

Image
slunjsko područje /

Potraga za Cessnom: Na terenu više od 350 ljudi, traži se dronovima, kvadovima. Mobitel pilota nije lociran

Potraga za nestalim zrakoplovom Cessna, unatoč teškim vremenskim uvjetima, trajala je i ovu noć, a od jutra je intenzivirana te je u nju bilo uključeno preko 350 pripadnika Ravnateljstva civilne zaštite, policije, HGSS-a, vatrogasaca i lovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pretrazi je sudjelovalo 26 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite s dva drona i dva kvad vozila, 7 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, 184 pripadnika HGSS-a, 114 policajca, 29 vatrogasaca te tri lovca.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo