dramatična večer u zagrebu / Radnik Čistoće spriječio krađu terenca, ali je upucan: 'Operiran je i izvan životne opasnosti'

U hvatanju počinitelja pomogao je i vlasnik jedne obiteljske kuće. On ga je oborio nokautom

28.1.2020.
8:31
VOYO logo

U ponedjeljak navečer u Zagrebu je ranjen radnik Čistoće dok je pokušavao spriječiti krađu automobila.

''Jučer u večernjim satima, na Bukovačkoj cesti, došlo je do nesreće. Naši radnici obavljali su svoj posao na dodjeli spremnika za odvojeno skupljanje biootpada gdje je prilikom sprečavanja krađe automobila, radnik Josip Smiljčić (34) ranjen iz vatrenog oružja. Operiran je i izvan životne opasnosti u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Našeg kolegu smo obišli u bolnici i želimo mu brz oporavak'', priopćili su iz Ćistoće komentirajući nesretni događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Radnik Čistoće pomrsio lopovu planove i spriječio krađu terenca: 'Hitno je operiran i izvan životne opasnosti'

Image

Radnik Čistoće pomrsio lopovu planove i spriječio krađu terenca: 'Hitno je operiran i izvan životne opasnosti'

Zagrebačka policija je potvrdila događaj i navela da se zbio u 19.40 sati na Bukovačkoj bb. Priopćeno je da su dvojica muškaraca uočila i pokušala spriječiti počinitelja tijekom provale u bijeli Land Rover njemačkih registracija parkiran ispred caffe bara "Kod Crnkovića" te da je počinitelj tom prilikom ranio jednog muškarca.

''U kafić su utrčali dečki iz "Čistoće". Jedan od njih je rekao: "Gospon, tu je bila pucnjava. Bum! Bum! Kolegu su ranili u rame! Uskoro se skupilo desetak djelatnika "Čistoće"! Ja te pucnjeve nisam ni čuo. Kad sam izišao vidio sam da mi je razbijeno suvozačko staklo na Land Roveru. Prvo sam pomislio da je to netko napravio jer mu je smetao auto'', ispričao je za Jutarnji listSveto Bušić, vlasnik terenca čiju je krađu spriječio djelatnik "Čistoće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hvatanju počinitelja pomogao je i vlasnik jedne obiteljske kuće. On ga je oborio nokautom i praktički ga predao policiji u ruke. Tek se treba rasvijetliti je li Land Rover Svete Bušića bio slučajno izabrana meta ili se radilo o naručenoj krađi.

Josip Smiljčić je prevezen na Hitni kirurški prijem KBC Zagreb na obližnjem Rebru gdje je ustanovljeno da ima prostrjel iznad bradavice, da nije životno ugrožen, ali je smješten na Odjel intenzivne njege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranjenog radnika Čistiće posjetit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo