Neki su još uvijek kritično / Ravnatelj OB-a Varaždin o ozlijeđenim Poljacima za RTL: 'Sretni da se mogu čuti sa svojom obitelji'

Image
Foto: RTL

Četvero su ih sinoć vratili u Poljsku. 'Međutim, ovi pacijenti koji su sada u bolnici, još nisu za transport', kazao je

7.8.2022.
19:23
RTL
VOYO logo

RTL-ov reporter Marko Šiklić uživo se javio u program emisije Danas. S ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom razgovarao je o tome koliko je u toj bolnici još putnika koji su stradali u stravičnoj prometnoj nesreći autobusa koji je putovao iz Poljske i kakvo je njihovo stanje.

"Kao što ste spomenuli u OB Varaždin nalazi se 7 pacijenata, troje ih je u jedinici intenzivnog liječenja, jučer je bilo četiri, ali kod jednoga je došlo do poboljšanja stanja, premješen je na odjel Neurokirurgije. Dvoje pacijenata još je u kritičnom stanju", kazao je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je riječ o pacijentima srednje životne dobi. Kazao je dalje da je jučer navečer četvero pacijenata premješteno avionom za Poljsku:

"Međutim, ovi pacijenti sada još nisu za transport."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njima razgovaraju preko prevoditelja koje su angažirale lokalne vlasti. Policija i državno odvjetništvo, rekao je, "obavljaju svoj posao".

"Jučer su na nacionalnoj razini organizirani brojevi, putem njih i bolnica Varaždin i pacijenti komuniciraju sa svojim obiteljima... Preživjeli su, sretni da se mogu čuti sa svojom obitelji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo