Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Zagreb

Ravnatelj osumnjičen za zlostavljanje: Radnici određivao kako će se odjenuti, prijetio joj, davao nemoguće zadatke...

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je okrivljeniku mjere opreza

Image

Depresija

Foto: Ilustracija/Thinkstockphotos.com
RTL Vijesti/ 24.2.2021. u 9:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (48) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlostavljanje na radu i prijetnji.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik, kao ravnatelj jedne ustanove, od polovice 2019. godine do 11. veljače 2021. u prostorijama te ustanove u Zagrebu, zaposlenicu, pristajući ugroziti njeno psihofizičko zdravlje, učestalo bez opravdanog razloga kritizirao, zabranjivao joj usavršavanje, branio napuštanje prostorija ustanove i kažnjavao za kašnjenje s pauze.

Osnovano se sumnja da joj je govorio neprimjerene riječi i tražio od nje određeno odijevanje.

Premjestio ju je i u drugu zgradu u kojoj nije imala radni stol ni ormar, a potom joj je zadavao zadatke koje nije bilo moguće obaviti jer joj nisu bili dostupni potrebni podaci, te joj je davao neprimjerene rokove za obavljanje zadataka, priopćio je DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Opisano osumnjičenikovo postupanje, kao i prijetnje koje joj je upućivao, izazvalo je kod oštećene zaposlenice osjećaj straha i bojazni za njen život te joj je narušilo zdravlje.

Osnovano se sumnja i da je kao ravnatelj te ustanove jednoj djelatnici te ustanove tijekom 2020. godine uputio prijeteće riječi koje su kod nje izazvale osjećaj straha i uznemirenosti za njenu sigurnost i sigurnost njene obitelji.

Upravo se čita

Image
peti dan reforme smeća

FOTO Inspekcija RTL.hr-a: Smeće u plavim vrećicama ne baca skoro nitko. Teško ih je i kupiti, jedva smo ih našli

Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je okrivljeniku mjere opreza i to zabranu posjećivanja određenog mjesta, zabranu približavanja određenoj osobi i zabranu uspostavljanja ili održavanja veze s određenom osobom te mjeru zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti. 

RTL Vijesti/ 24.2.2021. u 9:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
krvavi trag nasilja

Tko je brutalni ubojica iz Gline: Napadao je žene po Splitu, a sada se otkrilo da je ubio djeda i zakopao ga u šumi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba