Otac ga vozio na krađu / Rekonstrukcija filmske scene u Kupinečkom Kraljevcu: osam policijskih vozila okružilo kuću pljačkaša

Sve je počelo jednom porukom koju je 47-godišnji naoružani i maskirani napadač Dragan Jurić pokazao djelatnici banke na šalteru

24.5.2018.
18:43
VOYO logo

Nakon dvostrukog pokušaja pljačke banaka u ponedjeljak, otkriven je lopov koji je ukrao 60 tisuća kuna. Iako je bio maskiran, policija ga je pronašla zahvaljujući automobilu kojeg je koristio u pljački.

Nakon toga u Kupinečkom Kraljevcu dogodila se scena kao iz filma. Osam policijskih vozila okružilo je njegovu kuću, policija ga je privela i pronašla novac iz čak nekoliko pljački, u iznosu od skoro 250 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo jednom ovakvom porukom koju je 47-godišnji naoružani i maskirani napadač Dragan Jurić pokazao djelatnici banke na šalteru. No, kako je sve na vrijeme primijetio zaštItar koji je pozvao policiju, lopov se dao u bijeg, i to prema drugoj banci. 

S Laništa je krenuo preko Jadranskog mosta i upao u banku u Horvaćanskoj ulici. Ondje je je ukrao 60 tisuća kuna i očevim automobilom krenuo kući u KupinečkiKraljevec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mi je susjed, može se reći. Meni je to jako čudno. Prije bih se smrti nadao nego tome od toga dečka", kazao nam je Đuro Vindišman iz Kupinečkog Kaljevca.

Na iznenađenje njegovih sumještana ubrzo su se pojavili i policajci koji su ga priveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da se svi i bojimo u takvoj situaciji. Nitko ne želi da se to događa u njegovom kraju", ističe Boža iz Kupinečkog Kraljevca.

Kada se prema registraciji vozila saznalo na kojoj lokaciji živi pljačkaš, policija je došla do njegove kuće i okružila je s osam vozila. Tada su otkrili da pred sobom nemaju krivca za dvije nego za pet pljački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta se pljački za redom tu dešavalo, svaljivalo se na nekoga drugoga i sada će se u konačnici otkriti da je to on", kazao nam je Pavao Ređić iz Kupinečkog Kraljevca.

Tako se na kraju i dogodilo. On je krivac i za tri velike pljačke početkom godine. No, zanimljivo, od gotovo 250 tisuća ukradenih kuna, lopov nije potrošio ni jedne jedine lipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo