stavio 2,5 kg eksploziva / Policija uhitila muškarca koji je podmetnuo bombu u BMW, Ivić: 'Strahujem za svoj život'

Osumnjičeni je ispod tapecirane podloge odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg

29.8.2019.
11:35
VOYO logo

Policija je riješila slučaj podmetanja eksploziva pod automobil Ivice Ivića iz Susedgrada.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnja“ i kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Sumnja se da je 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba. Sumnja se da je potom ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i BMW koji je u vlasništvu Ivićeve tvrtke, prišao automobilu i u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva sveukupne mase 2,5 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PUZ
Image
Foto: PUZ


Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge.

No, Ivić nije zadovoljan reultatima policijske akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja i dalje strahujem za svoj i život svoje obitelji jer nije uhićen nalogodavac. Za mene to nije rješenje. Osim toga, mislim da bi ga trebali teretiti za pokušaj ubojstva, a ne za prijetnju", kazao nam je.

Image

Pronašao eksploziv u BMW-u: 'Bojim se jer su mi brata ubili'

Image

Pronašao eksploziv u BMW-u: 'Bojim se jer su mi brata ubili'

Inače, Ivić je prije više od godinu dana našao metak na vjetrobranskom staklu kao upozorenje, a primao je i prijeteće poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražio sam zaštitu od policije zbog toga, ali oni mi samo govore da se opustim, a sad je netko je stavio ekploziv, ali očito nije uspio završit bombu jer sam ga dan ranije pokupio auto od automehaničara", priča Ivić.

Pojasnio je kako je automobil uvezao iz Italije u RH jer ima svoj salon, a potom ga odvezao mehaničaru i vratio. Ekploziv je pronašao kada ga je krenuo prati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam preko Google-a shvatio o čemu se radi, nazvao sam policiju. Oni su obavili očevid i rekli mi da je to takva razorna moć da može pola kvarta dignut u zrak. Znači da u krugu od 300 metara ne može ni mrav ostati živ. To je vojni eksploziv i smao 200 grama digne tenk tenk da od njega ne ostane ništa", kazao je Ivić.

Brat mu ubijen prije dvije godine u sačekuši ispred narodnjačkog kluba

Njegov je brat Stipan Ivić ubijen u klasičnoj sačekuši 17. svibnja 2017. godine ispred narodnjačkog kluba Element na tržnici u zagrebačkom naselju Špansko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tada je u ugostitelja i bivšeg kickboxera, pet hitaca iz revolvera ispalio njegov poznanik Mirko Marić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo