pravda na hrvatski način / Rođenu kćer silovao 1.500 puta i napravio joj dijete: Sud smanjio kaznu 'Zadarskom Fritzlu'

Image
Foto: Ilustracija/Guliver/Thinkstock

Prošle godine Zadranin je osuđen na 40 godina, no sad mu je kazna smanjena za 10 godina na javnoj sjednici Vrhovnog suda 13. rujn

25.9.2018.
16:27
Ilustracija/Guliver/Thinkstock
VOYO logo

Da pravda u Hrvatskoj ima drukčiju konotaciju nego u ostatku svijeta, potvrđuje i još jedan slučaj iz Zadra

'Zadarskom Fritzlu', kako je dobio nadimak zbog sličnosti sa zloglasnim slučajem iz Austrije, Vrhovni sud RH smanjio je kaznu zbog dugogodišnjeg silovanja kćerke s kojom je dobio i dijete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine Zadranin je osuđen na 40 godina, no sad mu je kazna smanjena za 10 godina na javnoj sjednici Vrhovnog suda 13. rujna, na kojoj je i sam sudjelovao sa Županijskog suda u Zadru putem video linka.

Od kada je uhićen "Fritzl" se nalazi u pritvoru zatvora u Zadru, a sada će nakon pravomoćnosti presude od 30 godina zatvora biti upućen na Odjel za dijagnostiku i analitiku zatvora u Remetincu, kako bi se procijenilo u koju kaznioniocu u Hrvatskoj će biti upućen na izdržavanje dugotrajne zatvorske kazne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju najstariju kćerku Zadranin je počeo silovati kad je imala 12 godina, a uz to ju je psihički i fizički maltretirao. Sve je trajalo do 2017. godine kad je odveden u istražni zatvor, a do tad ju je silovao već 1500 puta. Djevojci je tad već bilo 27 godina.

"Razlog ovakvoj odluci Vrhovnoga suda, prema onom obrazloženju koje su nam dostavili, što je Vrhovni sud našao da bi trebao biti primijenjen prema okrivljeniku blaži zakon, dakle onaj kazneni zakon koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu djela za koja je proglašen krivim počinio u tom periodu", rekao je glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković, te dodao kako je pravosuđe mora primijeniti onaj zakon koji je blaži za počinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dokaznog postupka, sudac Boris Radman osudio je 51-godišnjaka u rujnu prošle godine po svih pet točaka optužnice. maltertiranja, teroriziranja i fizičkog nasilja živjeli u strahu za svoje živote ako ga prijave.

Štoviše, kad je jedna kćerka oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu skrb, policajci su joj rekli da 'neke obitelji znaju zvati po pedeset puta', dok su djelatnici Centra majci rekli 'da oni ne mogu ništa'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo