na račun umirovljenika / Sami sebe otkucali USKOK-u: Petorku uhićenih otkrila uplata od suludih 500 milijuna kuna?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vjeruje se da je ovih pola milijarde kuna, koliko je navodno uplaćeno na račun umirovljenika, zapravo veći dio dobiti

27.8.2022.
21:41
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Pristiže sve više informacija o velikoj akciji USKOK-a i policije koja je jutros rezultirala uhićenjima zbog zlouporabe i pranja novca na štetu Ine u trgovini plinom.

Od petero uhićenih zbog sumnje u pranje novca i zlouporabe u trgovini prirodnim plinom blokirano je oko 800 milijuna kuna, a šteta koju su pritom počinili INA-i navodno se procjenjuje i na više od toga, doznaje se iz izvora bliskih istrazi. Uhićenima su blokirana sumnjiva sredstva na bankovnim računima i udjeli u investicijskim fondovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako zarađeni novac navodno su trošili na nekretnine, a najveći dio novca, kako se doznaje, završio je na računu oca Damira Škugora koji kao umirovljenik živi u Šibeniku.

Na računu oca Damira Škugora, uhićenog uz sina i još trojicu, pronađeno je nešto manje od 500 milijuna kuna, neslužbeno doznaje Telegram. Golemi iznos na računu umirovljenika koji se inače bavi uzgojem maslina, pokrenuo je cijelu akciju koja je kulminirala današnjim uhićenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se da je ovih pola milijarde kuna, koliko je navodno uplaćeno na račun umirovljenika, zapravo veći dio dobiti koji su osumnjičeni šef INA-ine Službe za trgovinu plinom te šef HOK-a Josip Šurjak i poduzetnik Goran Husić ostvarili preprodajom plina za višestruko veću cijenu od one za koji su ga kupili od Ine.

Iz izvora bliskih istrazi Telegram je doznao da su u USKOK-u ispitani otac Damira Škugora te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić, koja je također uhićena u sklopu ove istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uhićenja u Zagrebu, Šibeniku, Vinkovcima i na Hvaru istražitelji su krenuli u pretres domova i poslovnih prostora te prikupljanje dokaza. Među ostalim pretražen je i Škugorov ured u Ini te zagrebački odvjetnički ured Josipa Šurjak uhićenoga na Hvaru.

Potom su uslijedila ispitivanja u sjedištu USKOK-a koji će u nedjelju objaviti hoće li protiv uhićenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor. Osumnjičeni za koje tužiteljstvo zatraži jednomjesečno pritvaranje u nedjelju će biti dovedeni pred suca istrage koji će o tome odlučivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo