Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
užas u slavoniji

Skandalozna presuda: Šest mjeseci zatvora za seks s djevojčicom koja je zatrudnjela i napravila pobačaj

Ako mu se uračuna vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, iza rešetaka će provesti tek 10-ak dana

Image
Foto: Shutterstock
Vijesti.hr/ 27.8.2020. u 11:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada su stupili u seksualne odnose, ona je imala samo 14 godina, a on 48. Taj se Slavonac kasnije na sudu branio da je, kada ju je upoznao, mislio da joj je zapravo 16 godina.

Neprirodan i zakonski nedopustiv odnos trajao je od veljače do rujna protekle godine. Da bude gore, djevojčica je u tom razdoblju ostala trudna i potom počinila abortus. Muškarac je, inače, oženjen i otac odraslog djeteta.

Zbog spolnih odnosa s 14-godišnjom djevojčicom, tijekom kojih je ostala i trudna, taj danas 49-godišnji Slavonac nepravomoćno je osuđen na 22 mjeseca zatvora. Izrečena mu je odmah, pak, djelomično uvjetna osuda, tako da zatvorska kazna iznosi šest mjeseci, dok se preostalih 16 mjeseci zatvora neće izvršiti ako u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo, piše Večernji list. Presudu je objavio Županijski sud u Osijeku.

Sastajali su se u vikendici u Slavoniji, ali i u susjednoj državi. Djevojčičina je obitelj, naime, živjela u to doba na dvije adrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''U nakani zadovoljenja spolnog nagona, svjestan da je riječ o 14-godišnjem djetetu koje nema nikakvih spoznaja o seksualnosti, 49-godišnjak je s njom u više navrata imao dobrovoljni spolni odnos, uslijed čega je dijete ostalo trudno te je s 13 tjedana trudnoće obavilo pobačaj'', stoji u optužnici.

Počinio je tako, tereti se, teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Uhićen je lani u rujnu te je proveo približno pola godine iza rešetaka, a to mu se vrijeme uračunava u izrečenu kaznu, što znači da mu je, postane li presuda pravomoćna, ostalo desetak dana zatvora. Tri godine neće smjeti komunicirati s djevojčicom, odnosno do njezine punoljetnosti.

Upravo se čita

Image
LOŠA ODLUKA

Nikola napustio 'Život na vagi', a trenerica Maja razočarano kaže: 'Iznevjerio me. Nije se ni potrudio'

Optuženik je priznao krivnju. Nije sporio ništa iz optužnice, a navodio je da je s djevojčicom i njezinom majkom išao ginekologu, brinuo se o njoj te joj pomagao financijski. Izrazio je kajanje te poručio kako ''takvo što više nikada neće ponoviti''.

Pravu dob djevojčice, ustvrdio je na suđenju, saznao je tek kada je ostala trudna, odnosno nakon što je vidio njezinu liječničku dokumentaciju prije pobačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Vijesti.hr/ 27.8.2020. u 11:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nakon 15 dana

Ponovo je na slobodi! Nasilni svećenik koji je pretukao dvije žene pušten iz zatvora

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba