U Zarilcu kod Pleternice / Skočio u jezero, htio preplivati ribnjak pa mu se izgubio svaki trag: Traže ga ronioci i HGSS

Image
Foto: HGSS

Prostor na kojem je muškarac ušao u jezero ograđeno je policijskom trakom, no kiša i mutna voda otežavaju potragu

29.4.2019.
17:16
HGSS
VOYO logo

Muškarac iz Pleternice u nedjelju je oko 16.35 sati skočio u akumulacijsko jezero u Zarilcu, nedaleko od Pleternice. Pokušao je preplivati ribnjak te mu se nakon nekog vremena gubi svaki trag. 24 sata neslužbeno doznaju da su dvojica muškaraca skočila u jezero i da su ga pokušali pronaći i spasiti, ali su zbog jako hladne vode morali izaći i prekinuti potragu. 

"Pretraživanje ribnjaka započinju Pleternički vatrogasci s gumenim čamcem, a nešto prije 18 sati pridružuju se i 2 člana ronilačkog kluba Požega te 5 članova HGSS stanice Požega s gumenim čamcem. Osim pretraživanja iz čamaca, izvršena je pretraga ribnjaka iz zraka uz pomoć bespilotne letjelice. Potraga se obustavlja oko 21 sat, a nastavlja 29.04.u jutarnjim satima", objavljeno je na Facebook stranicama HGSS Požega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak nešto prije 13 sati u jezero su zaronili ronioci Jedinice specijalne policije iz Osijeka, a njima su se pridružili i ronioci iz Slavonskog Broda. No, kiša i mutna voda otežavaju potragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jezero je u prosjeku duboko oko dva metra, no, puno je prepreka jer su na dnu mrestilišta za ribu. Oprez je maksimalan, kako ne bi došlo do nove nesreće. Vidjeti ćemo što će ronioci odraditi, ne bude li rezultata morati će se spustiti razina vode u jezeru", rekao je Josip Kraker iz HGSS-a Požega za 24sata.

Prostor na kojem je muškarac ušao u jezero ograđeno je policijskom trakom, a gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić, na mjestu je nesreće. Očekuje se da će ona donijeti odluku o spuštanju razone vode u jezeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Zarilcu je u nedjelju bilo organizirano natjecanje u roštiljanju u sklopu manifestacije Grill Slavonica. Neki od sudionika rekli su da je muškarac i prošle godine za vrijeme trajanja natjecanja učinio isto, skočio je u jezero i preplivao na drugu stranu. Kada je izašao iz vode htio je ponovo ući, ali to mu nisu dozvolili policajci koji su ga odvezli kući, piše 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo