dvije različite priče / Splićanin tuži MUP: 'Ščepali su me s leđa, ugurali u hodnik prema WC-u, zabili u zid...'

Sve se dogodilo prošli utorak kada je policija pozvana zbog navodnog korištenja narkotika u ugostiteljskom objektu

29.1.2019.
8:30
VOYO logo

26-godišnji Toni Čavka iz Splita tužit će MUP jer su mu, tvrdi, interventni policajci tijekom pretraživanja oštetili automobil i nanijeli štetu ugledu. Zbog toga je, tvrdi, izgubio i posao. 

Sve se dogodilo prošli utorak kada je policija pozvana zbog navodnog korištenja narkotika u ugostiteljskom objektu. Iz policije tvrde da su postupili sukladno svojim ovlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni tvrdi kako je s prijateljima uživao u piću kada je nekoliko interventnih policajaca, zbog navodne dojave o marihuani, došlo za njihov stol.

"Mene su prvog ščepali s leđa, počeli se derati bahato po kafiću, ugurali su me u hodnik prema WC-u, zabili u zid, digli ruke u zrak i pretresli cijelog", ispričao nam je Toni Čavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da mu je osobna iskaznica ostala u automobilu, policajci su ga otpratili do vozila, koje su zatim, tvrdi Toni, detaljno pretresli te pritom i oštetili.

"Ovo je oplata koju su isčupali tijekom pretresa auta. Kolega je jedan njihov rekao, dok je pretresao auto, da drugom kolegi izvadim stvari iz torbice i novčanika na stol od štekata. Praktično, ja sam bio skoro cijeli pretres okrenut leđima", opisuje dalje Toni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija ima potpuno suprotnu priču

O onom što se prošlog utorka odigralo na splitskim Gripama policija ima potpuno suprotno viđenje. Potvrđuju da je do legitimiranja i pregleda osoba došlo, ali tvrde kako je pregled bio samo vizualni.

"Na osnovi do sada utvrđenog činjeničnog stanja, nisu utvrđeni propusti u radu policijskih službenika, ali ćemo temeljem zaprimljene pritužbe 26-godišnjaka provesti postupak sukladno Zakonu o policiji", stoji u priopćenju policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonski rok za pismeno očitovanje o pritužbi je trideset dana, ali Toni neće čekati već tužiti MUP. Tvrdi da je zbog svega izgubio posao zato što nije uspio poslodavcu javiti da sljedećeg dana neće raditi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo