'ZADOVOLJAVAJUĆA RAZINA' / Splitska policija se očitovala o stanju za vrijeme finala Kupa. Priveli 29 navijača, istražuju bačenu baklju

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Policijski službenici su prije i za vrijeme osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije

27.5.2022.
8:58
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je priopćenje nakon održanog finala Kupa između HNK Rijeka i HNK Hajduk pa zaključila kako je prije, tijekom i nakon utakmice stanje bilo na zadovoljavajućoj razini.

"Policijski službenici su prije i za vrijeme osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u centru grada i na mjestima gdje su se okupljali navijači te nismo zabilježili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i zadržali smo stanje sigurnosti na dobroj razini", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu provedbe planiranih mjera i radnji policijski službenici su tijekom dana proveli organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko 3 tisuće gostujućih navijača iz Sjeverne luke i Dugopolja do mjesta održavanja javnog okupljanja te im je osigurana pratnja prijevoza nakon javnog okupljanja. Pratnje gostujućih navijača prošle su bez zabilježenih incidenata. Također, policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača", dodaju.

Image
IPAK, OSTAJE U PRIVORU /

Maturant pritvoren zbog navijačkih nereda na autocesti ipak će polagati maturu. NCVVO mu izašao u susret

Image
IPAK, OSTAJE U PRIVORU /

Maturant pritvoren zbog navijačkih nereda na autocesti ipak će polagati maturu. NCVVO mu izašao u susret

Kažu i kako su na stadionu zabilježili paljenje pirotehnike i u jednom slučaju bacanje pirotehnike prema gledateljima. U tom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. "Policijski službenici su odmah reagirali u odnosu na skupinu iz koje su bacana pirotehnička sredstva. U odnosu na navedeni događaj provest će se istraživanje", tvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku, nakon završetka javnog okupljanja policijski službenici nastavljaju osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja. Do ovog trenutka nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, navijački sukobi, niti teže ozljeđivanje osoba

Privedeno je ukupno 29 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo