TRAGEDIJA NA A3 / Srhvane obitelji žrtava ispred bolnice u Slavonskom Brodu: 'Teško mi je, ne mogu ništa više reći...'

U pansionu gdje su smješteni čekaju informacije o putu kući i o članovima obitelji koji su još u bolnici

26.7.2021.
18:45
VOYO logo

Dan nakon tragične nesreće kod Slavonskog Broda u kojoj je život izgubilo 10 osoba, obitelji žrtava stigle su ispred bolnice. Dio lakše ozlijeđenih putnika danas je otpušten, a 15-ero teže ozlijeđenih i dalje je na liječenju. 

Drilon Muji, jedan od putnika, za RTL je ispričao da je u Njemačkoj bio u posjetu ocu te da je putovao nazad kući. Kada se nesreća dogodila spavao je, a probudio ga je udarac i vriskovi drugih putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam otvorio oči, vidio sam da je netko razbio prozor autobusa i kroz njega izašao van, pa sam ga instinktivno slijedio. Kad sam izašao, pomislio sam ovo nije san. Počeo sam pomagati ljudima, neki su bili ozlijeđeni, neki s težim ozljedama, neki su već bili mrtvi", ispričao je Muji. 

Image
smrtno stradalo deset osoba /

Iz DORH-a se oglasili o tragediji kod Slavonskog Broda: 'Vozač je bio u stanju umora i nesposoban za vožnju'

Image
smrtno stradalo deset osoba /

Iz DORH-a se oglasili o tragediji kod Slavonskog Broda: 'Vozač je bio u stanju umora i nesposoban za vožnju'

Mnogi od njih putovali su kući na godišnji odmor, iza njih je najstrašniji dan u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispao sam s drugog kata autobusa, sa ženom. Sve je ispalo. Svi koji smo bili smo kroz prozor izletjeli van.  Ljudi nisu bili kući zbog pandemije po dvije godine i jako su se radovali, ali evo nisu stigli doma", kazao je Ramo Gashi

U pansionu gdje su smješteni čekaju informacije o putu kući i o članovima obitelji koji su još u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pružili smo im psihološku pomoć i sve informacije o njihovim obiteljima, uspjeli smo spojiti sve podatke o bolnicama i liječenju. Neki su već otišli po svoju prtljagu", kazala je Mirjana Matanović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod. 

Ispred bolnice u Slavonskom Brodu stigle su i shrvane obitelji žrtava. Arif Kikaj izgubio je svoju kćer, a sada čeka da iz bolnice iziđu njegovi unuci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kćer ima 37 godina, ima petero djece. Jedno je ostalo u Njemačkoj, ima 15 godina kći njezina, Četvero je bilo s njom, i sad su tu.. i što da kažem...", kazao je Kikaj.

Mnogi je onih koji čekaju informacije o transportu tijela poginulih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao smo zbog obitelji svog brata, njegova žena i dva sina su ovdje na liječenju. Brat je na licu mjesta umro. Teško mi je i ne mogu više ništa reći", kazao je Sabri Rrustemi

Identitet dvoje poginulih u nesreći još nije utvrđen. Tijekom dana 26 lakše stradalih otpušteno je iz bolnice. Tamo se još uvijek nalazi 15 teže ozlijeđenih od kojih je dvoje na jedinici intenzivne njege. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su teške tjelesne ozljede i teško je davati prognoze. Kod nekih su ozlijeđena dva ili više organskih sustava. Dobit će svu skrb, ponuđena su i liječenja u kliničkim bolničkim centrima i s njima  i obiteljima stradalih planirat ćemo daljnje liječenje", kazao je Josip Samardžić, ravnatelj OB Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu.

Za prijevoz preživjelih razmatra se nekoliko mogućnosti, jedan od njih je i izvanredni čarter let iz Hrvatske za Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda već danas neki koji nemaju teže ozljede se prebace u Kosovo ili vrate nazad u Njemačku. Sutra da vidimo sve za ostale, brinut ćemo se dok i posljednji ne izađe iz bolnice i dok posljednji pokojnike stigne u Kosovo", kazao je kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla

52-godišnji vozač koji je upravljao autobusom i skrivio nesreću u kojoj je ugašeno 10 života ranije je priznao da je zaspao. Danas je ispitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam ispitao osumnjičenika, odnosno prijavljenika. On se branio šutnjom, nismo dobili njegovu obranu. Nakon ovoga bit će doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje za počinjenje ovog kazneno djela", kazao je Franjo Kopunić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Slavonskom Brodu. 

Županijski sud sutra će odlučivati o istražnom zatvoru za vozača. Prijeti mu kazna zatvora od 6 mjeseci do 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo