vratima joj prikliještili ruku / Nasilje u Splitu! Napadnuta novinarka za RTL: 'Ruka srećom nije slomljena, samo je natučena'

"Ona je pokušala doći do svog mobitela koji je ostao u crkvi nakon što su se vrata zatvorila"

12.4.2020.
21:55
VOYO logo

"Đava vas odnija! Đava vas odnija!"

Ovako je Josip Delaš, župnik u splitskoj Sirobuji jutros ispratio novinare na uskrsnoj misi, nakon što su ih vjernici napali. Prvo su ih stjerali iz crkve, izbivši i mobitel iz ruke novinarki Živani Šušak Živković s Dalmatinskog portala, a zatim joj vratima prikliještili ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je pokušala doći do svog mobitela koji je ostao u crkvi nakon što su se vrata zatvorila, međutim kad su se vrata otvorila ponovno ona je pokušala doći do svog mobitela, međutim oni su joj stisnuli ruku vratima čvrsto i nisu puštali", kaže novinarka 24 sata Tina Jokić.

"Srećom nije slomljena, natučena je samo, dakle lakše tjelesne ozljede", kazala nam je Živana Šušak Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na parkiralištu je jedan od razjarenih vjernika nasrnuo i na snimateljicu s N1. A misu je Jelaš održao unatoč prekršajnoj prijavi koju je zaradio vrijeđajući policiju kada je prije tjedan dana održao misu na Cvjetnicu. Za napad krivi one koji zabranjuju javno okupljanje.

"Osuđujem onog tko je pravio problem zašto narod ne može ući unutra, onda to je to kome napravio ja ne znam. Pa to je biskup i papa rekao? Papa ima svoju glavu, nek on po svoju, misa mora biti", rekao je župnik Josip Jelaš

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najoštrije osuđujem napad na novinarku, napadnuta je u crkvi na najveći kršćanski blagdan samo zato što je radila svoj posao", poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

No, župnika ne zanimaju preporuke niti crkvenih niti svjetovnih vlasti, i to je jasno dao do znanja i prošli tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Misa će se održati pa makar mene ubili", govorio je ranije Jelaš. 

Na misi se, prema usmenoj procjeni policije, koja se pojavila tek na poziv novinara nakon napada, pojavilo 20-ak vjernika.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija nije znala da će u deset biti misa, ali tražit ću od vođe splitskog stožera da obrate pažnju obzirom da sad znamo za dođađanja u toj crkvi i da se ubuduće spriječe takva javna okupljanja", ističe Božinović. 

Kako neslužbeno doznajemo policija će dići kaznene i prekršajne prijave protiv više osoba, uključujući i župnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo