susjedi u šoku / Tko je ubio baku i peglao joj karticu: Mještani Bedekovčine tvrde i da znaju tko je napadač

Starica oblivena krvlju pronađena je jučer u svom domu

27.10.2018.
22:13
VOYO logo

Ubojstvo i pljačka 76-godišnje starice u Bedokovčini i dalje je glavna tema u Zagorju. Starica oblivena krvlju pronađena je jučer u svom domu.

Policijska istraga i dalje traje pa je malo službenih informacija. Zna se da je nakon ubojstva njezinom karticom dva puta dignut novac s bankomata. Mještani Bedekovčine tvrde i da znaju tko je napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lampioni ispred kuće ubijene 76-godišnjakinje jedini su znak da se u Aleji Dragutina Domjanića dogodio zločin kakav stanovnici Bedekovčine ne pamte. Staricu su u srijedu nakon mise posljednje vidjele dvije prijateljice, a da nešto nije u redu shvatilo se dan poslije.

"Frizerka ju je zvala, ali ona se nije javila pa je ona nazvala njezinog zeta. Zet je došao pogledati što je bilo. On ima ključ. Otvorio je i našao ju je unutra mrtvu na podu", rekla je mještanka Anđela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su djelatnici hitne pomoći zaključili da starici nema pomoći, slučaj je preuzela policija.

"Zbog sumnje da je smrt djelo kaznenog djela mrtvo tijelo je prevezeno u zavod za sudsku medicinu u zagreb. S obzirom da je kriminalističko istraživanje u tijeku druge informacije ne možemo iznositi", kazao je načelnik PU Krapinsko-zagorske Darko Car.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, prema onome što se priča u Bedekovčini, na djelu je bio počinitelj koji već duže vrijeme djeluje u ovom susjedstvu.

Pljačkaš je, kako se kasnije doznalo nakon krađe u kući preminule uzeo njezine kreditne kartice i najprije podigao nekoliko tisuća kuna na bankomatu u Bedekovčini, a potom i u Zagrebu. Mještani sumnjaju da je počinitelj ovog zločina osoba iz njihovog susjedstva.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuli smo nažalost da je ženu ubio susjed. To je jedina informacija koju imamo, a na žalost bio je u svim drogama", komentira mještanin Ivan.

Mladić u 20-tim godinama navodno je priznao jednu pljačku, a priča se da su ga snimile kamere na bankomatu u Bedekovčini. No sve to još treba potvrditi policija koja slučaj još istražuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo