Ulični rat na derbiju / Tragedija izbjegnuta pukom srećom: policajac kojeg su huligani pogodili bakljom zadobio opekline na licu i vratu

Na ulicama je bio mir, no na stadionu ratna zona. Počeli su Bad Blue Boysi trgajući sjedalice. Pridružila im se Torcida bakljadom i tučnjavom s policijom

24.5.2018.
19:09
VOYO logo

Najveći hrvatski nogometni derbi ponovno je umjesto sportom, pozornost privukao pogrešnim i nimalo lijepim stvarima. 

Uz kvalitetu suđenja glavnog suca koje mnogi dovode u pitanje, na tribinama se još jednom odigrao festival huliganizma, devastacije i nereda u kojem je jedan policajac ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni ovaj derbi nije mogao proći bez incidenata, a tragedija je izbjegnuta pukom srećom. Pripadnik interventne jedinice policije iz Istre pogođen je bakljom u glavu. 

"Liječnički pregled je utvrdio da je kolega lakše ozlijeđen, međutim radi se o opeklinama na području vrata i na području lica koje će ostaviti trajne posljedice", otkrila nam je Marina Mandić, voditeljica Službe za odnose s javnošću MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je do jučer bio lijep i uređen stadion, danas izgleda kao poprište uličnog rata. Vinkovci i okolica bili su pod policijskom opsadom. Kontrolirali su sve pristupe stadionu.

"Samo provjeravaju i onda će nas odvesti u Vinkovce, lijepo otpratiti", kazao nam je Drago iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš sretan kad vidim ovoliko policije. Pogotovo zato što naša dva najbolja kluba igraju u finalu. Žalosno je", istaknuo je Mile iz Vinkovaca.

Policija je radila prema procjeni rizika želeći onemogućiti bilo kakve nerede na ulicama, kažu iz MUP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su to uistinu i uspjeli i to na području cijelog grada. Međutim, incidenti su se dogodili u zoni navedenog stadiona", kazala nam je Marina Mandić, voditeljica Službe za odnose s javnošću MUP-a.

Na ulicama mir, no na stadionu ratna zona. Počeli su Bad Blue Boysi trgajući sjedalice. Pridružila im se Torcida bakljadom i tučnjavom s policijom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori susreta najviše su se bojali direktnog sukoba između Torcide i BBB-a. Do toga nije došlo, ali i jedna i druga skupina su demolirali su stadion, odnosno sjedalice koje je netom prije finalne utakmice postavio HNS. Je li to direktan napad na HNS pitali smo krovnu organizaciju. Međutim, odgovor nismo dobili.

A razvoj situacije na terenu, na kojem je glavnu riječ imao sudac, nije nimalo pomogao. Davor Šuker i čelnici saveza ispraćeni su salvama uvreda. Negativna atmosfera mogla bi se odraziti i na podršku reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, jer su na društvenim mrežama mnogi Dalmatinci već sinoć podsjetili na transparent s čiovskog mosta od prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo