poskok / Trogodišnjaka ugrizla 'velika zmija' dok se igrao: Odmah je prevezen u KBC Split

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U imotskoj hitnoj pomoći su 40 minuta promatrali Tomislava kako bi uvjerili radi li se doista o ugrizu otrovnice

26.6.2018.
17:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Trogodišneg Tomislava ugrizao je poskok u subotu. Barem tako pretpostavlja njegova obitelj.

"Tomislav je plačući dotrčao do mene i pokazao mi ruku. Rekao je da ga je ugrizla velika zmija. Vidio sam na njegovu prstu dva uboda", rekao je dječakov otac Zvonko Milas za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovi roditelji nisu ni trenutka oklijevali. Majka je s dječakom otišla autom do Imotskog, a otac je pokušao pronaći "veliku zmiju" koja ga je ugrizla dok se igrao ispred kuće u zaseoku Šute u Zmijavcima. No, bez usojeha. 

U imotskoj hitnoj pomoći su 40 minuta promatrali Tomislava kako bi uvjerili radi li se doista o ugrizu otrovnice. Tamo im nisu dali protuotrov već su ih poslali za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znali smo da je našem Tomislavu ugrožen život", govori zabrinuti otac i dodaje kako su mu to bile najteže minute u životu.

U splitskom KBC-u primljen je na Kliniku za infektologiju gdje je dobio protuotrov te su ga zatim prebacili na hitni kirurški odjel zbog ugroženosti ruke. O njemu se tamo brinuo dežurni dječji kirurg koji je uspješno napravio dekompresiju mišića podlaktice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se oporavlja na intenzivnom odjelu pedijatrije i dobro se osjeća.

Voditelj ispostave Hitne pomoći u Imotskom rekao je njihovom protuotrovu istekao rok trajanja, ali su im u Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije rekli da se može koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, treba znati da svaki protuotrov ima velike nuspojave i treba ga davati prvenstveno u bolničkim uvjetima. Liječnik koji je primio malenog u subotu nakon promatranja zaključio je da je bolje uputiti dijete za Split i u bolničkim uvjetima krenuti u liječenje", pojasnio je Vladimir Delipetar, voditelj ispostave Hitne pomoći u Imotskom, za 24sata. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo