sudska presuda / Trovačica koja je prijatelju stavila antifriz u sok dobila 15 godina zatvora: 'Uvjeravala ga je da mu nije ništa'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sudac je napomenuo kako je najvažniji dokaz bila SMS komunikacija između Kristine i Denisa tog dana i te večeri

12.9.2022.
11:25
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Karlovcu osudio je Kristinu Ferko iz Ozlja na 15 godina zatvora za pokušaj ubojstva prijatelja Denisa Matijašića. Riječ je o kaznenom djelo koje se dogodilo u siječnju 2020. godine kada je Kristina pozvala svog prijatelja Denisa da se nađu i razgovaraju, a tom prilikom zamolila ga je da popije flašicu soka pomiješanog s antifrizom.

Denisu je tijekom noći pozlilo nakon čega je prebačen u karlovačku bolnicu pa u kliniku Fran Mihaljević s teškom upalom moždane ovojnice i zatajenjem bubrega. Spašen je zahvaljujući brzo intervenciji liječnika. Suđenje Kristini Ferko trajalo je više od godinu dana, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kazneno djelo počinjeno je na osobito podmukao način jer je optužena iskoristila povjerenje koje je Denis imao u nju i isplanirala ovo kazneno djelo. Toga dana kupila je antifriz, pozvala oštećenog na sastanak, inzistirala da pije sok s antifrizom i još ga, nakon što joj je kasnije tog dana rekao da mu nije dobro, uvjeravala da mu nije ništa i da će sve biti u redu. Isto tako nismo pronašli nijedan valjani razlog zašto je pokušala otrovati oštećenog. Dakle riječ je o potpuno bezrazložnom postupanju. Osim toga ovo je ubojstvo ostalo u pokušaju samo zahvaljujući liječnicima koji su oštećenog uspjeli spasiti život iako mu je visio o koncu'', kazao je sudac Kovačić.

Image
podmetnuto piće /

Što mu je u Janu stavila? Crveni napitak... Otrovani antifrizom na sudu opisao kako ga je optužena pokušala otrovati

Image
podmetnuto piće /

Što mu je u Janu stavila? Crveni napitak... Otrovani antifrizom na sudu opisao kako ga je optužena pokušala otrovati

Sudac je napomenuo kako je najvažniji dokaz bila SMS komunikacija između Kristine i Denisa tog dana i te večeri koja je vještačena i koja dokazuje da je on njoj rekao da nije dobro, a ona ga uvjerava da će sve biti u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristina tijekom suđenja nije htjela odgovarati na pitanja Državnog odvjetništva samo na pitanja svoje odvjetnice. U pritvoru će čekati pravomoćnost ove sudske odluke. Njezina odvjetnica najavila je žalbu rekavši da je očekivala da će doći do takve odluke suda te da će se žaliti na visinu kazne i obrazloženje presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo