Pavao Bulj / U Splitu pronađeno tijelo optuženog za brutalno ubojstvo: Posljednjih godina živio kao beskućnik

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
26.2.2020.
16:17
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splitska policija zaprimila je rano jutros dojavu da je u napuštenoj zgradi "Dalmacijavina" u Trajektnoj luci pronađeno mrtvo tijelo muškarca.

Očevidom je utvrđeno da se radi o 63-godišnjem Pavlu Bulju iz sinjskoga naselja Suhač, a na tijelu nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt niti na ikakve elemente kaznenog djela. Najvjerojatnije se, prema prvim rezultatima očevida, radi o zatajenju srca, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavao Bulj široj je javnosti postao poznat kada je zajedno sa svojim rođakom Ivanom Buljem bio optužen za sudjelovanje u ubojstvu tada 16-godišnje djevojčice Anđele Bešlić početkom ožujka 2002. godine. Ivan Bulj pravomoćno je osuđen na 22 godine zatvora, a Pavao Bulj bio je oslobođen optužbe za teško ubojstvo. U ožujku 2005. godine, kada je objavljena prva oslobađajuća presuda, ukinut mu je pritvor u kojem je proveo gotovo tri godine.

Žalba, povratak u pritvor i ponovno suđenje

Tužiteljstvo se zatim žalilo Vrhovnom sudu koji Pavla ponovno vraća u pritvor u siječnju 2006. godine i ukida njegovu oslobađajuću presudu te nalaže ponovno suđenje. Ponovnom oslobađajućom presudom 2007. godine ukinut mu je pritvor te je na slobodi dočekao pravomoćnost odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je pravomoćno oslobođen Pavao Bulj pokrenuo je parnicu protiv države tražeći isplatu tri milijuna kuna zbog neosnovanog pritvaranja. Početkom 2012. godine nepravomoćno mu je dosuđeno 580.000 kuna odštete. Posljednjih godina Bulj je živio kao beskućnik te je bolovao od karcinoma jetre, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo