krvava bitka / Liječnik o ranjenom navijaču Torcide: 'Ima prostrjelnu ranu.' Policija ima izvanredno obraćanje u 14 sati

Kako RTL doznaje iz KBC-a Sestre milosrdnice obrađeno je pet pacijenata, a svi su prošli s lakšim tjelesnim ozljedama te su pušteni kući

22.5.2022.
12:07
VOYO logo

Osoba s prostrjelnom ranom koja je zaprimljena u Opću bolnicu Karlovac nakon sukoba policije i navijača Torcide ipak nije policajac, kao što je objavila Hina. Agencija je objavila ispravak s obrazloženjem kako je u izvještavanju došlo je do nesporazuma u komunikaciji novinara i kirurga, te se uspostavilo da mladi muškarac s prostrijelnom ranom potkoljenice nije policajac već navijač Hajduka s područja Splita.

“Radi se o civilnoj osobi, nije policajac, ali bitno je da je i dalje stabilno u odnosu na jutrašnje stanje”, rekao je kirurg Suad Crnica zamoljen da se razjasni ta pogreška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovoj procjeni, pacijent će vjerojatno s bolničkog liječenja biti otpušten za dva ili tri dana.

“Mladić nije bio operiran, riječ je o primarnoj obradi rane. Budući da je riječ o prostrjelu nije bilo ni šivanja, već smo samo očistio prostrijeli kanal, ostalo se drenira”, rekao je Crnica zbog velikog interesa medija da se saznaju posljedice sukoba Torcide i policije na autocesti u Desincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odmorište na autocesti /

Fotografije sukoba između Torcide i policije. Policija je pucala, ranjena dvojica napadača

Image
odmorište na autocesti /

Fotografije sukoba između Torcide i policije. Policija je pucala, ranjena dvojica napadača

Policija je izvijestila da je "upotrebom sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, odbijala napad na sebe", te da su ranjena dva napadača, ozlijeđeno i desetak policajaca, te da nitko nije u životnoj opasnosti.

Kako doznaje RTL iz KBC Sestre milosrdnice obrađeno je pet pacijenata, a svi su prošli s lakšim tjelesnim ozljedama te su naposljetku pušteni kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traje kriminalističko istraživanje, a zagrebačka Policijska uprava će u 14 sati održati izvanrednu konferenciju za novinare zbog postupanja policije tijekom organizirane preprate navijača.

Tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača „Hajduka“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su u 21.35 sati stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i tako blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na upozorenja i naredbe policije, nekoliko stotina njih napalo policajce iz više policijskih uprava koji su ih pratili, objavila je jutros policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet je na toj dionici autoceste do jutros u 10 sati bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Uhićeno više od 40 sudionika nereda

Policija je, neslužbeno doznaje Jutarnji list, do sada privela više od 40 navijača, pripadnika Torcide, zbog noćašnjeg brutalnog napada na policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističko istraživanje nad njima provodi se zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja nereda za što je zakonom zaprijećena zatvorska kazna do tri godine, odnosno, za teži oblik tog djela, do pet godina zatvora.

DORH o tučnjavi

"Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici je, u suradnji s policijskim službenicima, proveo očevid na autocesti A1, kod odmorišta Desinec, povodom napada navijača HNK Hajduk na djelatnike MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom navedenog sukoba policijski službenici uporabili su vatreno oružje te je došlo do ranjavanja dvojice navijača koji su zadobili prostrijelne rane. Dežurni zamjenik izdao je potrebne naloge te se poduzimaju i druge mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica", stoji u objavi DORH-a.

Sindikat policije osudio napad na policijske službenike

Sindikat policije Hrvatske osudio je u nedjelju organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica i napad na policijske službenike, ističući da za takvo ponašanje nema opravdanja niti ono ima veze sa sportom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sindikat policije Hrvatske osuđuje organizaciju nereda kojima su sinoć navijači HNK Hajduk blokirali jednu od glavnih hrvatskih prometnica, dovodeći u opasnost sve putnike i vozače na tom dijelu autoceste", ističe se u priopćenju Sindikata.

Navijači su se, dodaje se, oglušili na upozorenja i naredbe policijskih službenika koji su ih pratili te su u velikom broju napali policijske službenike iz više policijskih uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakvo ponašanje nema opravdanja niti ima veze sa sportom. Uporno upozoravamo na skupine koje organiziraju nerede i napade na policajce pod krinkom navijanja. Vrijeme je da se otkrije tko stoji iza takvih aktivnosti i da navijačke organizacije počnu raditi isključivo u okviru zakona i svog propisanog djelovanja", ističe Sindikat.

Zahvalivši policijskim službenicima na brzoj reakciji koja je spriječila daljnju ugrozu vozača i putnika na autocesti, Sindikat policije Hrvatske zaželio je brz oporavak kolegama koji su napadnuti i ozlijeđeni zbog toga što su radili svoj posao – čuvali sigurnost građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo