poznati branitelj / Ubo partnericu i pobjegao: Policija traga za Petrom Dukarićem zbog pokušaja ubojstva

Image
Foto: MUP

Petar Dukarić otprije je poznat medijima, ali iz sasvim drugih razloga

26.7.2018.
8:12
MUP
VOYO logo

Splitska policija traga za 47-godišnjakom koji je u srijedu ujutro u 5.10 sati, u stanu u Kaštel Gomilici, tijekom svađe, oštrim predmetom napao i ozlijedio 56-godišnjakinju. Radi se o osumnjičeniku Petru Dukarić čiju su fotografiju i objavili te mole sve građane koji imaju saznanja o kretanju i boravku navedene osobe da se jave najbližoj policijskoj postaji, osobnim dolaskom ili pozivom na broj 192.

Dukarić je osumnjičen za pokušaj ubojstva jer je tijekom svađe oštrim predmetom ubo u gornji dio abdomena 56-godišnjakinju s kojom je bio u vezi te je ona u smrtnoj opasnosti prevezena u KBC Split. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, operirana je isti dan te više nije u životnoj opasnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MUP
Image
Foto: MUP

Iako je policija neposredno nakon događaja znala identitet napadača, nije ga uhitila jer je on pobjegao. 

Petar Dukarić otprije je poznat medijima, ali iz sasvim drugih razloga. Kao mladi branitelj, tada 19-godišnjak, fotografiran je pored grafita poznatog benda Guns N' Roses. Fotografija je nestala u Starom Grabovcu pored Novske, a kasnije je korištena kao antiratni plakat. Na plakatu je bio Dukarić, a na vrhu je pisalo "Live and let live" ("Živi i pusti živjeti") parafrazirajući pjesmu poznate grupe "Live and let die".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je i sam menadžer Guns N' Rosesa tražio jer je htio iskoristiti fotografiju za poster i omot albuma. A kako je Petar Dukarić jednom prilikom rekao medijima, pozivali su ga i u Ameriku, ali njemu nije padalo na pamet napustiti Tigrove i bojište.

Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Image
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

(Foto: 25. obljetnica nastanka slavne ratne fotografije hrvatskog vojnika ispred grafita Guns N' Rosesa, Edina Zuko/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo